Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:57 17 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bazin de înot semiolimpic la Constanța

ro

25 Jul, 2013 15:25 3202 Marime text
De joi, Constanța are un nou bazin de înot semiolimpic: Arena Swim Center. Răzvan Florea, singurul medaliat olimpic al natației românești, a dorit și a reușit să ofere concetățenilor lui o bază sportivă modernă.
“Este un bazin destinat, atât celor mici, cât și iubitorilor de sport din Constanța, cei care doresc să aibă o viață sănătoasă, o viață cât mai lungă. Vreau să mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în acest proiect. Este un vis de-al meu încă din anul 2004, care, din păcate sau din fericire a luat viață în anul 2013”, a declarat Răzvan Florea.
Bazinul este dotat cu 4 culoare, în lungime de 25 de metri, plus o piscină pentru începători. Aici se pot antrena sportivi de performanță, dar și amatori dornici să facă mișcare. Managerul general al bazinului, Florin Nicola, crede că în scurt timp investiția lui Răzvan Florea va deveni un loc familiar pentru constănțeni.
„Suntem o echipă de 8 instructori și toți lucrăm în domeniu de ceva timp. Avem cursuri de inițiere, ore destinate adulților, aqua gym, cât și cursuri de baby swim, adresate copiilor între doi și patru ani. Avem o gamă largă de servicii oferite atât publicului doritor de mișcare, cât și copiilor care vor să învețe să înoate”, a declarat managerul Florin Nicola.
Medaliatul olimpic a dorit să facă și o demonstrație practică și a înotat câteva lungimi de bazin, alături de instructorii centrului. La deschidere au fost prezenți antrenori și colegi de generație ai lui Răzvan Florea, autorități locale, dar și Elena Frâncu, cea care a propus ca Răzvan să fie declarat cetățean de onoare al Constanței.

Ti-a placut articolul?

Comentarii