Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:54 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apă minerală cu E-coli, retrasă de pe piață

ro

26 Jun, 2014 19:37 2480 Marime text
Apă minerală cu E-coli și cu alte bacterii, asta au descoperit comisarii Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorului. Controalele au fost demarate la magazinele din Capitală și extinse ulterior până la producătorul din Prahova. Datorită suspiciunilor legate de cantitatea mare de apă neetichetată corespunzător, s-a decis prelevarea unor probe. Mii de litri de apă plată și minerală au fost retrase de la comercializare. Deocamdată nu se cunoaște cu exactitate în câte județe a ajuns apa contaminată.
„Tot de la același izvor și tot de la același operator economic, loturile 7, 10 și 47 prezentau bacterii. Cantitatea de 19,9 tone a fost retrasă și au fost aplicate sancțiuni de 15.000 de lei. A fost emisă și o decizie de încetare a practicii comerciale incorecte”, a declarat Alexandru Dunca, președintele ANPC.

Controalele au început la agenții economici din București, iar apoi s-a ajuns la producătorul din județul Prahova. ANPC a alertat Direcția Sanitar Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor, dar și Direcția de Sănătate Publică. De asemenea, au fost verificați aproximativ 1.000 de agenți economici, dar și alţi 36 de producători. În urma controalelor amănunțite au fost opriţi de la comercializare un milion de litri de apă îmbuteliată ale căror etichete nu erau corespunzătoare. Au fost aplicate sancțiuni în valoare totală de 15.000 de lei, iar activitatea companiei a fost suspendată temporar.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii