Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:09 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anul viitor, orașul Năvodari va deveni cu adevărat un centru pescăresc

ro

04 Jun, 2013 08:34 2269 Marime text
Proiectul, lansat luni în prezenţa partenerilor bulgari, prevede amenjarea unei piețe de pește care va avea forma unei păstrugi. Locația va include o sală special amenajată pentru evenimente, un pavilion expozițional, birouri si un spaţiu prevăzut cu aproximativ 600 de locuri, unde turiștii vor putea gusta preparate din pește. Piața va dispunde de 10 puncte interioare de vânzare și 16 puncte exterioare. Totodată, pentru locuitorii orașului Năvodari, acest proiect înseamnă și crearea a aproximativ 40 de locuri de muncă.

Lucrările vor demara în cel mult 3 luni de zile. Valoarea proiectului este de 1.460.000 de euro, iar primăria Năvodari va aloca 2 la sută din această sumă. Proiectul este realizat în colaborare cu o asociație din Balchik și urmărește stimularea cooperării de afaceri dintre Năvodari și localitatea din Bulgaria. În plus, în cadrul proiectului se vor desfășura patru seminarii privind instruirea în afaceri, schimburi de experiență, două festivaluri de pește şi concursuri gastronomice. Totodată, va fi lansat Ghidul Gastronomic, ce va cuprinde atât rețete românești cât și rețete bulgărești pe bază de pește. Colaboratorii bulgari consideră că acest proiect este un început promițător pentru o lungă colaborare cu administrația orașului Năvodari. În plus, președintele Asociației Eureka s-a arătat extrem de impresionat de orașul Năvodari, fiind de părere că această localitate constituie un cadru ideal pentru o bază universitară.

Edilul orașului Năvodari a salutat inițiativa reprezentanților bulgari, mai ales datoită faptului că orașul beneficiază de spații generoase în acest sens.

Perioada de implementare a proiectului este de 15 luni.

Reporter: Paula Moroi ; Imagine: Alex Brinzaru

Sursa: tvlitoral.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii