Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:00 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MACTA Prima clinică particulară de chirurgie din Constanţa

ro

02 Aug, 2011 00:00 39979 Marime text
promo_medical_analysis.jpg MACTA constituie deschizătorul de drum în Constanţa pentru activitatea chirurgicală în sistem privat fiind prima clinică de profil chirurgical care s-a adresat pacienţilor constănţeni încă din noiembrie 2006, când a fost deschiderea festivă şi conferinţa de presă şi practic, cu prima intervenţie chirurgicală în februarie 2007. De atunci, s-au efectuat peste 2.500 de operaţii din toată gama sancţiunilor chirurgicale deşi profilul şi structurarea clinicii sunt pentru "one day surgery"; solicitările pacienţilor şi echipa chirurgicală cu multiple valenţe terapeutice care constituie personalul clinicii MACTA au determinat şi au permis adaptarea la felul operaţiilor, numărul acestora, organizarea programului de funcţionare şi nu în ultimul rând, preţurile intervenţiilor.

Directorul medical al clinicii MACTA, Prof. Dr. Octavian Dumitru Unc, declară: "Pot spune astăzi cu mândrie că am construit în cei aproape patru ani de activitate un brand MACTA cunoscut populaţiei constănţene dar şi judeţelor limitrofe sau de mai departe. Putem vorbi chiar şi despre o categorie aparte de pacienţi, cu un număr destul de semnificativ, respectiv pacienţii români din diasporă, în dosarele medicale ale clinicii noastre figurând acum prieteni din Italia, Spania, Islanda, Anglia, SUA, Grecia, Irlanda etc.

Dacă cel mai tânăr pacient operat în clinica MACTA a avut 3 luni, decanii de vârstă ai "familiei MACTA" au fost o doamnă de 92 de ani şi un domn de 95 de ani.

"Am deschis această clinică dorind să realizăm un spaţiu medical unde să importăm asistenţa medicală chirurgicală din acele ţări unde tehnic şi comportamental există un avans faţă de ceea ce noi avem în spitalele de stat. Desigur că nu este uşor şi avem probleme legate de cumpărarea echipamentelor de unică folosinţă pe care le utilizăm, a consumabilelor, a medicamentelor, anestezicelor sau instrumentarului, fluctuaţiile pieţei financiare neputând să le acoperim prin preţuri care să se modifice de la o zi la alta. Ne-am considerat în primul rând medici şi de aceea, chiar în sistem privat, nu am putut fi riguroşi cu noi înşine în ceea ce priveşte preţurile operaţiilor, ceea ce ne-a adus şi multă mulţumire sufletească şi poate că aceasta este chiar o particularitate a clinicii noastre", ne-a declarat Prof. Dr. Octavian Dumitru Unc.

Personalul clinicii nu este unul deosebit venit dintr-o lume ştiinţifico-fantastică dar medicii, asistentele, infirmierele doresc să schimbe puţin din asistenţa medicală constănţeană si să realizeze ceva deosebit la MACTA. "Nu suntem infatuaţi şi aşteptăm şi acceptăm din partea oricui, orice sugestie sau sesizarea unor aspecte pe care noi nu le remarcăm sau nu le intuim, fiind deschişi la tot ceea ce poate în final, să mulţumească un pacient care, venit să se opereze, pleacă sănătos, vindecat şi încântat de serviciile medicale oferite de noi", transmite directorul medical al clinicii.

Specialităţile chirurgicale din cadrul clinicii MACTA sunt:


-CHIRURGIA GENERALĂ cu toată gama intervenţiilor chirurgicale care ţin de chirurgia laparoscopică (şi nu cu "laserul" cum s-a încetăţenit în rândul pacienţilor, chirurgia cu LASER fiind un alt tip de chirurgie) şi chirurgia clasică: calculi biliari, colecistite, apendicite, hernii ombilicale, hernii inghinale şi femurale, eventraţii, chiste hidatice ( la care rezolvarea laparoscopică înseamnă doar două-trei incizii de 1 cm şi o vindecare rapidă ), tumori digestive, chiste ovariene, fibroame uterine, lipoame etc.
-CHIRURGIA SÂNULUI care este o chirurgie aparte dată fiind frecvenţa cancerului de sân şi a mastopatiei cu risc(fibro-chistice).
-CHIRURGIA PEDIATRICĂ - cu fimozele, herniile copilaţilor, etc.
-ORTOPEDIA cu varianta chirurgicală clasică dar mai ales cu artroscopiile care sunt echivalentul laparoscopiilor din chirurgia generală şi permit ca pacientul să nu mai aibă clasicul ghips şi incizii uriaşe ci doar de 0,5 cm şi să plece a doua zi pe picioarele sale; MACTA este singurul spaţiu privat unde în Constanţa se efectuează deocamdată, acest tip de intervenţii ortopedice.
-CHIRURGIA ORL pornind de la vegetaţii, amigdale, deviaţii de sept, etc.
-CHIRURGIA PLASTICĂ ţi REPARATORIE implante mamare cu silicoane, lipoaspiraţii, blefaroplastii, lifting-uri, abdominoplastii, rinoplastii, etc.

Medicii care asigură aceste operaţii îi regăsiţi pe listele afişate la recepţia clinicii dar vi-i prezentăm şi noi în cele ce urmează:
Dna dr. PANCHICI (chirurgie plastică), Dna Dr. BALASANIAN (ORL), Dl Dr. IVAN (Ortopedie), Dl Dr. PRUNĂ (Chirurgie pediatrică), Dl Dr. ANASTASESCU (Chirurgie pediatrică), Dra Dr. CĂLIN, Dna Dr. STERIU, Dl Dr. KABTOUR, Dl. Dr. BERRO, Dl. Dr. IORDACHE, Prof.Dr.UNC (Chirurgie Generală).

Desfăşurarea activităţii clinicii nu ar fi posibilă fără aportul unor medici cu o specialitate extraordinară deoarece de dânşii depinde şi succesul intervenţiilor dar şi viaţa pacienţilor : Dna Dr. ARHIRE, Dl. Dr. IONESCU, Dl. Dr. ARHIRE (Anestezie) sunt cei care pot să-i facă pe pacienţi să nu simtă durerea , să aibă o stare bună postoperatorie, să plece în câteva ore după operaţie, "să viseze frumos".

Clinica MACTA beneficiază fericit şi de colaborarea cu laboratorul "Medical Analysis" condus de Dna CHIREA şi de Dna BOTEA care asigură rezultatele rapide şi reale ale analizelor care sunt necesare pentru o corectă şi bună desfăşurare a intervenţiilor chirurgicale.

Colaborarea cu "CITOSAN" respectiv cu Dna Dr. şi Dl Dr. MICU (anatomie patologică) le oferă posibilitatea diagnosticelor certe, singurele care pot confirma sau infirma existenţa unor cancere dar şi pentru analiza histo-patologică din celelalte operaţii.

Nu putem încheia lista personalului Clinicii MACTA fără a aminti de asistentele de sală, de salon, sau de anestezie, "persoane nu numai cu un mare caracter dar şi cu o excepţională pregătire profesională şi cu MULT SUFLET. Eu le mulţumesc în numele pacienţilor pentru atitudinea dânselor şi pentru comportamentul aparte în faţa suferinţelor. Sunt multele şi marile anonime ale activităţii chiurgicale la fel cum sunt şi doamnele din personalul de ingrijire, infirmierele, persoane care au înţeles spiritul clinicii şi fără de care acele gesturi de ajutor postoperator al pacienţilor sau curăţenia saloanelor sau a spaţiilor clinicii ar suferi. Este firesc cred, să vorbim de bine şi să lăudăm locul nostru de muncă însă cuvintele pacienţilor care au trecut prin sala de operaţii a clinicii, cuvinte spuse sau uneori scrise în ceea ce am numit Cartea de Onoare MACTA ne-au determinat să scriem în acest fel. Repet, ştiu că permanent trebuie îmbunătăţite condiţiile, trebuie să fim perfecţionişti ca să existe success dar credem că fireştile scăpări care apar la oricine şi oriunde şi, deci, şi la noi, nu sunt de fond ci sunt fără voie şi negândite. Suntem şi noi oameni şi ştim că putem greşi şi de aceea nu putem ridica piatra şi nici nu o vom ridica vreodată, nici faţă de colegii noştri şi mai ales faţă de pacienţii noştri." (Prof.Dr. Octavian Dumitru UNC)

Ceea ce doreşte echipa din cadrul Clinicii MACTA este să facă astfel încât să fie puţin mai bine pentru toată lumea, să ofere posibilitatea efectuării unor operaţii în condiţii hoteliere, tehnice, conceptuale, de dotare instrumentară şi aparatură medicală de calitate prin munca unor cadre medicale care privesc altfel pacientul şi îi creează alte condiţii spitaliceşti.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Andreea 15 Apr, 2018 21:10 Buna ziua,se efectuează operatii de endometrioza laparoscopic?
  • Vasilica pletea 13 May, 2017 11:22 Ma intereseaza operație pentru pungi la ochi se poate
  • alex 25 Jul, 2014 20:28 Buna ziua...as dori o operatie de amigdale, vreau sa le scot...pute-ti sa -mi dati detali?
  • BARAC ADELA 02 Sep, 2012 19:05 buna ziua . ma intereseaza o marire la sani dar fara operatie am inteles ca exista si alte metode,cu grasime proprie face-ti ? si ce costuri sunt ? va multumesc
  • andrei uriasu 06 Oct, 2011 10:52 Ma bucur ca aici opereaza si dr Berro. Este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai buni si sufletisti chirurgi si ma bucur ca il regasim si in sistemul privat