Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:30 08 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Bănuiți de distrugere prin incendiere, identificați, reținuți și ulterior, arestați preventiv

ro

31 Mar, 2023 15:07 680 Marime text
Nr. 95 din 31 martie 2023
                                      
                                                                           
                  
BULETIN DE PRESĂ
 
Bănuiți de distrugere prin incendiere, identificați, reținuți și ulterior, arestați preventiv
 
Polițiștii Serviciului de Investigații Crimnale Bacău au identificat, depistat și reținut, doi bărbați, de 33 și 39 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunii de distrugere prin incendiere. Ulterior, instanța a dispus arestrarea preventivă a celor doi pentru o perioadă de 30 de zile.
 
La data de 18 august 2022, în jurul orei 01.00, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Răcăciuni au fost sesizați prin 112, de către o tânără de 33 de ani, din comuna Cleja, despre faptul că, persoane necunoscute i-au incendiat autoturismul ce era parcat în fața locuinței sale.
         Cazul a fost preluat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale care, în urma unor activități informativ-operative complexe au identificat un bărbat de 33 de ani, din comuna Livezi, bănuit de comiterea infracțiunii de distrugere prin incendiere.
         La data de 01 martie a.c., polițiștii de investigații criminale, împreună cu cei din cadrul Poliției mun.Onești, criminaliști și cei ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au efectuat 4 percheziții domiciliare, din care, 2 pe raza mun.Onești, una în comuna Livezi și una în municipiul București, unde au fost identificate mijloace materiale de probă, telefoane mobile, chei de autovehicule, un pistol neletal și sume de bani. De asemenea, bărbatul de 33 de ani și un altul de 39 de ani, din mun.București au fost conduși la sediul poliției pentru audieri.
        Din cercetări s-a stabilit că, bănuitul s-ar fi deplasat cu un autoturism condus de un bărbat de 39 de ani, din mun.București, pe raza comunei Cleja, la domiciliul fostei concubine, respectiv tânăra de 33 de ani, unde ar fi incendiat autoturismul și bunurile acesteia din interiorul autovehicului, folosind un lichid inflamabil, cauzând un prejudiciu de aproximativ 20.000 de euro.
         La data de 27 martie a.c., cei doi bărbați au fost reținuți de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, pentru 24 de ore. Ulterior, au fost prezentați instanței care a dispus arestarea preventivă a celor doi pentru o perioadă de 30 de zile.
        Activitățile au fost realizate cu sprijinul Poliției Sector 1 București, al jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție București, ai Grupării Mobile de Jandarmi Bacău și Unitatea Teritorială de Analiză a Informațiilor Bacău.
         Suportul tehnic a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
 
 
Acțiune pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale din domeniul silvic
 
 
La data de 31 martie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au acţionat pentru pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale din domeniul silvic.
          Sub coordonarea Serviciului de Ordine Publică, polițiștii băcăuani, împreună cu cei de la economic, criminaliști, polițiști de investigații criminale și luptători pentru acțiuni speciale au acționat pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale din domeniul exploatării, transportului, depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos.
          În cadrul acțiunii au efectuat 9 controale în fondul forestier și 2 la operatori economici. De asemenea, au fost puse în aplicare 15 mandate de percheziție domiciliară, pe raza comunelor Buciumi, Căiuți și Coțofănești. Acestea au vizat sedii ale unor persoane juridice și imobile aparținând unor persoane fizice.
         În urma perchezițiilor au fost ridicate înscrisuri, un dispozitiv de marcare, articole vestimentare, dar și un dispozitiv electronic.
          Ulterior, 7 persoane au fost conduse la sediul Poliției Mun. Onești pentru audieri. Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori, folosirea de dispozitive false, falsificarea de înscrisuri oficiale și fals informatic.
 
 
Elevii de gimnaziu, vizitați de polițiștii din Buhuși
 
În perioada 27-30 martie a.c., în cadrul programului ,, Şcoala Altfel ", poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei oraşului Buhuşi au desfăşurat activităţi preventive la Şcolile Gimnaziale ,, Mihai Eminescu" şi ,, Ştefan cel Mare" Buhuşi şi grădiniţele aferente, cu ocazie cu care, în prezenţa a unui număr de 72 de elevi, 25 preşcolari şi 7 cadre didactice, au fost expuse materiale video şi prezentări cu tematică, precum ,,Prevenirea actelor de bullying în mediul şcolar", ,, Rolul poliţistului în societate" şi ,,Modalităţi de adoptare a conduitei preventive în mediul stradal şi la domiciliu".
Poliţiştii au iniţiat discuţii interactive cu elevii şi le-au expus riscurile şi consecinţele legale ale actelor de bullying, dar şi metodele de contracarare a acestui fenomen in unităţile de învăţământ.
Totodată, au fost desfășurate activităţi preventive, la sediul Poliţiei oraşului Buhuşi", la data de 30 martie a.c., la care au participat 50 de elevi, alături de cadre didactice.
În acest context, au fost prezentate de către poliţiştii de proximitate, rutieri şi criminalişti, mijloacele din dotarea poliţiei, fiind, de asemenea, promovată meseria de polițist.
 
                                                                                                                                  Întocmit,
Subcomisar de poliţie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii