Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:27 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultimele retuşuri la noua şcoală din Poarta Albă. Iată cum arată investiţia de suflet a administraţiei publice locale! (galerie foto)

ro

01 Oct, 2015 00:00 2673 Marime text
Primăria Poarta Albă are în derulare un proiect extrem de important: finalizarea investiţiei demarate la şcoala generală din comună. Un proiect de amploare, în care Primăria a investit mai mult decât bani şi efort. A investit suflet. Elevii vor învăţa, în scurt timp, într-o clădire mare, impunătoare, demnă de o comună cu adevărat europeană. Şcoala din Poarta Albă va deveni un real competitor pentru şcolile din municipiul reşedinţă de judeţ, unde, în cele mai multe cazuri, nu s-au mai făcut investiţii capitale de peste un sfert de veac.
 
„Ne concentrăm asupra proiectelor pe care le avem acum în implementare, şi anume finalizarea clădirii şcolii generale şi branşarea la reţeaua de canalizare. Lucrările de extindere şi reabilitare a sediului şcolii din localitate au fost demarate în vara anului trecut şi, în scurt timp, vom putea începe activitatea într-o clădire nouă. Se fac ultimele retuşuri, în mare parte este gata investiţia, iar în câteva săptămâni, o vom putea inaugura. În mod cert, până la vacanţa de iarnă, copiii vor învăţa în noul sediu al şcolii. Sperăm că acesta va fi cadoul lui Moş Nicolae. Am ajuns pe ultima sută de metri, se fac ultimele retuşuri, apoi vom monta mobilierul şi tablele, iar curtea şcolii se va putea umple din nou de copii“, a declarat primarul Vasile Delicoti pentru ZIUA în judeţ.
 
Nu doar şcoala din Poarta Albă va avea parte de acest tratament. Primarul vrea ca şi Colegiul Agricol Poarta Albă să fie reabilitat şi, mai mult, pentru locuitorii din cartierul nou să fie construită o nouă instituţie de învăţământ. „Vom depune, pe noua axă de finanţare 2014-2020, un proiect pentru reabilitarea şi extinderea sediului Colegiului Agricol Poarta Albă, pentru că şi acolo sunt necesare astfel de investiţii. De asemenea, vrem să construim şi o şcoală nouă în cartierul Poarta Albă Nord, pentru că acolo nu există o astfel de instituţie, iar numărul locuitorilor şi, implicit, al copiilor este într-o continuă creştere“, a precizat gospodarul-şef.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii