Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:08 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandal cu iz de lucernă la Ciobanu Primarul, acuzat că ar fi bătut nişte săteni - „Sunt prieten cu toţi, în afară de cei doi“

ro

28 May, 2015 00:00 6322 Marime text


Poliţiştii din localitatea constănţeană Ciobanu au de lucru la un dosar în care două grupări rivale din comună se acuză, reciproc, de loviri şi distrugere. Totul a pornit în noaptea de luni spre marţi, când un incident minor izbucnit între doi indivizi, pe fondul consumului de alcool, s-a lăsat cu pumni şi maşini avariate. Conflictul a căpătat alte dimensiuni când în scenă a intrat şi primarul localităţii, Tudorel Gurgu, el căzând la mijloc în tot acest scandal.
 
Se pare că doi bărbaţi, George Paul Roşioru, de 40 de ani, şi Marian Ene, de 29 de ani, au avut o altercaţie. Una peste alta, totul a culminat când cei doi au început să se ia la bătaie, iar Roşioru şi-a chemat în ajutor, prin telefon, un prieten, pe Eugen Ilie, care a sosit imediat cu maşina la locul conflictului. Între timp, rivalul a dispărut, aşa că cei doi, conform declaraţiilor date la Poliţie, au plecat spre casele lor.

Anchetatorii au deschis un dosar de cercetare 

Ei le-au mai spus anchetatorilor că şi-au lăsat maşinile pe marginea lacului, însă, după câteva ore, când s-au întors, le-au găsit cu lunetele sparte. Roşioru deţine o limuzină cu numere de Texas, iar Ilie, un autoturism marca Hyundai. Ei au depus plângere la Poliţie abia a doua zi dimineaţa, iar anchetatorii încearcă acum să stabilească ce s-a întâmplat, de fapt, pe câmpul de la Ciobanu.
 
Fiecare parte implicată îşi susţine partea sa de poveste: cei care s-au trezit cu geamurile sparte la maşini dau vina pe ceilalţi, care, spun ei, având ca avantaj prietenia primarului Tudorel Gurgu, îşi permit să recurgă la astfel de gesturi.
Primarul comunei, Tudorel Gurgu, neagă însă acuzaţiile sătenilor şi dă vina pe cei doi localnici care s-au trezit cu maşinile sparte „după o oră de la aplanarea conflictului“ spunând că, din contră, aceştia „se bat cu toată lumea“.

Ar fi încercat să fure baloturi de lucernă 

Iată ce spune primarul că s-a întâmplat: „Luni, pe la 10 şi jumătate seara, primesc un telefon de la domnul Marian Ene, care era cu încă un prieten la câmp. Cei doi sunt agricultori şi se aflau la câmp la îmbalotat baloţi de lucernă. Când cei doi îşi vedeau de treabă, acest Paul Roşioru a venit pe terenul lor şi ar fi încercat să le fure baloţii. Evident că cei doi au ripostat. Au sunat la poliţie, dar, pentru că nu le-a răspuns nimeni de prima oară, m-au sunat pe mine. Personal, eu am sunat la şeful de post şi la 112 şi le-am spus ceea ce mi s-a spus şi mie la telefon. M-am dus împreună cu poliţia la faţa locului. Am mai stat acolo cam o jumătate de oră, am văzut că s-au liniştit spiritele şi am plecat. După o jumătate de oră, apar aceşti doi indivizi cu geamurile sparte, bătuţi, şi au spus că eu am făcut şi am dres, lucru care nu este deloc adevărat“, susţine primarul Tudorel Gurgu.

Și cu parbrizul spart, şi cu „trecere“ la fostul primar?

Mai mult chiar, acesta susţine că alta ar fi de fapt miza şi că cineva ar încerca în mod intenţionat să îi facă rău: „Acest domn Paul Roşioru a fost consilierul fostului primar şi probabil nici acum nu se mulţumeşte că nu mai deţine această funcţie. Sunt vreo doi-trei băieţi «şmecheri», că aşa au fost învăţaţi, care sunt obişnuiţi cu astfel de evenimente“, a declarat primarul comunei Ciobanu. Cât despre celelalte două persoane implicate în acest scandal, primarul spune: „Sunt oameni din sat, ne cunoaştem toţi între noi, pot spune că am o relaţie de amiciţie cu ei, la fel cum am cu toţi ceilalţi; fiind născut şi crescut la Ciobanu, ne ştim cu toţii. Sunt prieten cu toţi, în afară de ăştia doi“, a mai spus primarul comunei Ciobanu. Numele lui Tudorel Gurgu apare într-un dosar din 2010, adică pe vremea când nu era primar. Atunci, el a fost acuzat de agresiune fizică de către un tânăr.

Potrivit lui Eugen Daniel Ilie, cel care a venit să își ajute prietenul, pe Paul Roșioru, situația stă puțin diferit față de varianta prezentată de primarul Tudorel Gurgu. Acesta afirmă că Roșioru și Marian Ene ar fi de fapt, amici și că ultimul l-a chemat Roșioru pe câmpul unde acesta îmbalota lucernă pentru a-i da și lui câțiva baloți și, probabil din cauza unor pahare în plus de băutură, cei doi au început să se îmbrâncească. „Paul Roșioru m-a chemat apoi pe mine să vin să îl iau de pe câmp, să îl duc la spital pentru că era bătut. Între timp m-a sunat primarul să mă duc să îmi iau prietenul de acolo, că o fi și-o păți. E adevărat, mie nu mi-a vorbit urât primarul. L-am luat și pe drum mi s-a stricat mașina cu care eram, am dus-o acasă și am luat alta ca să îl pot transporta pe Paul. Apoi am oprit la un magazin să iau o sticlă de apă să îi dau să se spele și atunci ne-au ajuns din urmă cei doi, Marian Ene și amicul său, Cornel și au început din nou să se îmbrâncească. I-am despărțit și l-am dus pe prietenul meu la ferma unde lucrează el, de pe ghiol. Când am ajuns acasă am găsit mașina cu geamurile sparte și cu pietre în curte. Eu pot spune că am picat la mijloc. Chiar nu știu ce s/a întâmplat cu adevărat pentru că știu că Marian Ene și Paul Roșioru erau amici“, a ținut să precizeze Eugen Daniel Ilie pentru ZIUA de Constanța.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii