Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:44 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Realizarea picturilor a intrat în linie dreaptă Biserică istorică, refăcută aproape complet la Cuza Vodă

ro

20 Mar, 2014 00:00 2066 Marime text
Comuna Cuza Vodă începe să se dezmorţească, semn că primăvara şi-a intrat deja în drepturi. Iar pentru că iarna, pe care am lăsat-o mult în urmă, nu a fost tocmai uşoară, trotuarele şi uliţele din comună au ieşit mai şifonate din anotimpul rece. Tocmai de aceea, administraţia locală a început asfaltarea trotuarelor din localitate. „După trotuare vom face şi o pietruire uşoară a străzilor. Principala noastră preocupare acum este însă biserica, unde s-a trecut la executarea picturii încă din toamnă. Ne-am dori ca sărbătoarea Sfântului Gheorghe, atunci când este şi hramul bisericii, să ne găsească în prag de finalizare a lucrărilor” a spus primarul Niculae Horneţ.
Şi modernizarea centrului satului este o preocupare a gospodarului-şef din comună. Suprafeţele pietruite nu îşi vor mai găsi locul în comună, întrucât, pe o suprafaţă de cinci hectare, urmează să fie amenajat un loc de recreere. Parcul va fi prevăzut cu o alee principală şi cu mult spaţiu verde, dar şi cu locuri de joacă pentru copii, după cum spune primarul că urmează să arate viitorul centru european al satului.

Însă visuri sunt multe, dar banii sunt puţini, aşa că parcul central mai are de aşteptat o serie de rectificări bugetare până când va arăta aşa cum locuitorii şi primarul îşi doresc. Ultimul proiect care s-a terminat cu bine în localitate a fost cel derulat prin Măsura 3.2.2. a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, prin care s-a amenajat sistemul de canalizare, s-au pietruit drumurile şi s-a extins reţeaua de alimentare cu apă potabilă în cartierul nou. „În scurt timp trebuie să depunem şi cererea de plată pentru acest proiect integrat, pentru lucrările făcute în Măsura 3.2.2. Vistieria comunală este aproape goală. Din puţinii bani pe care îi avem, trebuie să ne descurcăm, să facem multe, ceea ce e aproape imposibil fără ajutor de la judeţ. Vom primi de la CJC vreo 36.000 de lei, bani pentru arierate, dar cam asta e tot” a spus primarul de la Cuza Vodă, Niculae Horneţ.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii