Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:02 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectura contrazice Domeniile Statului

ro

11 Aug, 2006 00:00 1443 Marime text

Retrocedarea terenurilor, dosarul "cutia Pandorei"

# Directorul adjunct al ADS, Adrian Stan, sustine ca Ministerul Agriculturii a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei vizavi de posibile ilegalitati savarsite in retrocedarile de teren din Lipnita, Rasova, Ostrov, Mihai Kogalniceanu, Tortoman si Mircea Voda * Prefectul Danut Culetu considera insa ca observatiile Corpului de Control al MAPDR au serioase lacune, care nu corespund constatarilor Corpului de Control al Ministerului Administratiei si Internelor

Agentia Domeniilor Statului amana la nesfarsit retrocedarea unor loturi de pamant administratiilor publice din teritoriu. Tergiversarea este determinata de suspiciunile ADS si implicit ale Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, vizavi de retrocedarile petrecute in vechea guvernare, sub obladuirea fostei conduceri a Prefecturii Constanta. Directorul adjunct al Agentiei Domeniilor Statului, liberalul Adrian Stan, a tras un semnal de alarma in primavara acestui an. In februarie anul curent, Adrian Stan declara ca Ministerul Agriculturii a emis o nota de control cu privire la posibilele ilegalitati savarsite in teritoriu. Era vorba in special de localitatile Lipnita, Rasova, Ostrov, Mircea Voda, Mihai Kogalniceanu si Tortoman. La momentul respectiv, directorul adjunct al ADS afirma ca documentul emis de MAPDR propunea identificarea tuturor terenurilor retrocedate anterior actualei guvernari, verificarea in teritoriu si redarea corecta a loturilor.Dispute aprinseA doua vioara din ADS, Adrian Stan, a declarat, ieri, ca nota de control emisa de Ministerul Agriculturii a fost inaintata Inspectoratului General al Politiei Romane si Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei. El a precizat ca documentul a fost expus pentru a se verifica daca actele sunt de natura penala. Stan sesiza ca doar in comuna Lipnita peste 500 de hectare de teren nu au ajuns la adevaratii proprietari.In replica, prefectul Danut Culetu neaga constatarile Corpului de Control al MAPDR. El sustine ca nu este pentru prima data cand inspectorii din Ministerul Agriculturii "descopera" fapte care nu sunt similare constatarilor Corpului de Control al Ministerului Administratiei si Internelor. Reprezentantul Guvernului in teritoriu a specificat ca in urma cu o luna si jumatate, Corpul de Control al MAI a efectuat verificari la Primaria Lipnita. El a spus insa ca suspiciunile inspectorilor din MAPDR nu s-au adeverit. Mai mult, nici banuielile legate de alte 1000 de hectare "retrocedate ilegal de primarii" nu s-au justificat.Prefectul considera ca observatiile Corpului de Control al MAPDR au serioase lacune. In vederea eliminarii acestor neintelegeri, prefectul a solicitat MAPDR o dezbatere la care sa participe atat reprezentanti ai Ministerului Agriculturii cat si ai Ministerului Administratiei si Internelor. Surprinzator, Adrian Stan sustine ca intre timp s-a propus anularea titlurilor de proprietate pentru terenurile suspecte, iar ADS nu va mai restitui nici un centimetru pana cand situatia va fi clarificata.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Simion Negru 25 Mar, 2016 14:54 Se pare ca nu vor sa faca jocul ANRP ,care au pus de o noua frauda,sau mai de graba BATAIE DE JOC. - Dupa ce amaratii din jud Constanta au asteptat 20 de ani sa fie pusi in posesie sau despagubiti -DIN LIPSA DE TEREN, au o noua gaselnita-BATAIE DE JOC. ; Au trimis la titularii de dosare,dar si la Primarii aceleasi cereri de a reface dosarele incepand cu cererile si terminand cu alte inventii cum arfi : In ce baza au eliberat ARHIVELE NATIONALE ISTORICE inscrisurile eliberate ? ,si multe altele. Am mers in audienta la ANRP pentru clarificari,si m-am intors cum am pledat.