Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:56 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Necesarul de combustibil pentru iarnă, asigurat Primăria Crucea a înfiinţat noua grădiniţă din comună

ro

17 Nov, 2016 00:00 3998 Marime text
Educaţia reprezintă primul punct de pe agenda administraţiei locale a comunei constănţene Crucea. De curând, administraţia a solicitat 500.000 de euro de la Guvernul României pentru modernizarea Liceului Tehnologic „I.C. Brătianu” din localitatea de reşedinţă a comunei. Astfel, dacă Executivul condus de prim-ministrul Dacian Cioloş va aproba virarea fondurilor solicitate în conturile Primăriei Crucea, elevii unităţii de învăţământ preuniversitar din comună vor avea mai mult spaţiu în care să înveţe.
 
Tot la capitolul educaţie, administraţia a finalizat de curând construcţia unei noi grădiniţe în comună. 40 de copii vor învăţa într-o clădire modernă, dotată la standarde de înaltă calitate. Primăria a dat asigurări că a pregătit necesarul de combustibil pentru a încălzi noul imobil.

Mai mult, administraţia a achiziţionat combustibil şi nisip pentru echipele care vor interveni pe străzile comunei, la venirea sezonului rece. De altfel, s-au efectuat verificarea şi pregătirea parcului auto pentru intervenţiile de deszăpezire, parc auto din care fac parte pluguri cu lamă şi utilaje pentru împrăştiat materiale antiderapante.

O noutate pentru cetăţenii comunei Crucea este că, de la începutul lunii noiembrie, localităţile Stupina, Gălbiori, Şiriu şi Crişan sunt conectate la proaspăt înfiinţata reţea de alimentare cu apă potabilă. Au fost montate conducte pe 25 de kilometri, dar a fost amplasat şi un rezervor de captare a apei în satul Stupina.

Valoarea proiectului privind alimentarea cu apă în satele Gălbiori şi Stupina a fost estimată iniţial la peste 2 milioane de lei fără TVA. Contractul a fost însă adjudecat de o firmă din Brăila - Consivia SA -, care a efectuat lucrările pentru 1.651.950,76 de lei fără TVA. Oferta acestei firme s-a remarcat printre celelalte şase primite.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii