Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:29 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investiţii de milioane de lei Canalizarea pentru satul Nazarcea, aproape finalizată. Urmează Poarta Albă

ro

14 Apr, 2016 00:00 2302 Marime text


Înainte de sosirea verii, administraţia publică locală a comunei Poarta Albă pregăteşte finalizarea proiectului privind introducerea reţelei de canalizare în localitatea Nazarcea (Galeşu). Deşi lucrările au fost demarate în urmă cu patru luni, echipele de constructori s-au mişcat rapid, urmând ca în cursul acestei săptămâni să se finalizeze reţeaua de canalizare.
 

„Următorul pas reprezintă racordarea locuitorilor din comună la reţea. Există mai multe propuneri în acest sens. Unii consilieri susţin că ar trebui ca această racordare să se realizeze din fonduri locale şi oamenii să nu suporte aceste costuri din buzunarul propriu. Pe de altă parte, alţi consilieri susţin că serviciul de canalizare ar trebui să fie gratuit pentru toată populaţia comunei timp de un an, acesta fiind un argument solid pentru ca oamenii să se racordeze la reţea. Vom analiza propunerile şi vom vedea ce alegem, în funcţie de bugetul local“, a afirmat primarul comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti

 
Pe de altă parte, administraţia locală ia în calcul să subvenţioneze jumătate din costul racordării locuitorilor la reţeaua de canalizare, iar aceştia să suporte cealaltă jumătate. Astfel că, zilele acestea, reprezentanţii administraţiei locale poartă discuţii cu RAJA SA Constanţa.


 
În cadrul aceluiaşi proiect, şi localitatea Poarta Albă ar urma să beneficieze de introducerea reţelei de canalizare. Pentru acest proiect, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) a acordat comunei Poarta Albă, pentru satul Nazarcea, o finanţare de un milion şi jumătate de lei, iar reşedinţei de comună, 9 milioane de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii