Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:34 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial A început marea curăţenie în judeţ. Urmează dezvoltarea

ro

11 Aug, 2016 00:00 2648 Marime text
Iată că alegerile locale au trecut şi se apropie cele parlamentare. O parte dintre aleşii locali au şi uitat parcă pentru ce au fost trimişi în fruntea primăriilor. Febra alegerilor parlamentare i-a cuprins însă pe toţi reprezentanţii administraţiilor locale. Unii au abandonat o perioadă proiectele de dezvoltare pentru comunităţile pe care le conduc, dar se ocupă de proiectele politice ale partidului. Aşa se face că la nivelul judeţului încep să se creeze alianţe politice, după lungi şedinţe la sediile filialelor locale ale partidelor.
 
Problema care se iveşte însă în toată această vâltoare este faptul că unii aleşi locali, proaspăt aleşi, visează deja la un post de parlamentar în Palatul Parlamentului. Lucru de înţeles, până la urmă... Cine nu ar vrea un fotoliu călduros şi un salariu exagerat decât să-şi bată capul cu problemele comunităţii, când în Parlament doar ridici mâna ca să votezi un proiect de lege, iar salariul este asigurat? Chestie de înţeles, după cum spuneam.
 
Rămâne însă o problemă. Pentru ce s-au mai zbătut aceştia să conducă administraţiile locale? Cert este că Guvernul Cioloş a avertizat autorităţile publice locale că este nevoie de reformă. Că există nişte principii-cheie care trebuie respectate. Mandatul 2016-2020 reprezintă o şansă a gospodarilor-şefi să arate că se poate schimba ceva în organizaţiile pe care le conduc. Nu o rataţi, domnilor aleşi! În judeţul nostru, sunt multe de făcut!
 
Oamenii v-au ales pe voi ca să îi reprezentaţi, ca să munciţi pentru ei! Domni primari, cuvântul „secret“ al acestui mandat este dezvoltare. Cuvânt care va cunoaşte o împlinire prin idei de succes, prin viziune şi prin găsirea unor surse de finanţare. Iar banii europeni trebuie luaţi în calcul aici. Judeţul nostru nu trebuie să ignore oportunităţile Europei.
 
În altă ordine de idei, studiile arată că tot mai mulţi oameni de la ţară au acces la internet şi, implicit, la mijloacele de informare în masă online. Acest lucru arată clar că, în curând, oamenii vor şti pe cine trebuie să voteze că să-i reprezinte. Privind dintr-o altă perspectivă, simt că şi în judeţul Constanţa lucrurile au început să se mişte într-o direcţie sau alta. Pe mesele de şedinţe ale consilierilor locali din primăriile judeţului sosesc întotdeauna noi proiecte de hotărâre, se dezbat idei şi se caută soluţii. Cu alte cuvinte, se pun bazele dezvoltării unui judeţ întreg.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii