Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:14 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Drumurile din Saligny afectate de inundaţii, reparate

ro

06 Oct, 2016 00:00 2181 Marime text


Pe zi ce trece, comuna Saligny devine tot mai frumoasă. Aflat de mai mulţi ani în fruntea administraţiei locale, primarul Ion Beiu a depus eforturi uriaşe pentru a ridica standardele de trai în comuna pe care o păstoreşte. Proiectele implementate de echipa sa au urmărit întotdeauna dezvoltarea comunei constănţene, însă mai sunt multe lucruri de făcut.
 
De curând, natura a dat din nou de lucru administraţiei locale. La ultimele ploi, din cursul lunii septembrie, când vremea a făcut prăpăd în nordul judeţului Constanţa, 80% dintre principalele drumuri ale comunei au fost distruse. Astfel, în această perioadă, constructorii au fost chemaţi să intervină pentru repararea câtorva străzi afectate, respectiv: Salcâmilor, Frunzelor, Eroilor, Mărgăritarului, Merilor - din localitatea Ştefan Cel Mare şi Bisericii, Şcolii, Prunilor, Energiei - din localitatea Făclia, conform datelor pe care ni le-a pus la dispoziţie viceprimarul comunei Saligny, Nicolae Ţeleneanu. Reamintim că, în urma ploilor abundente, peste 45 de gospodării din comună au fost grav afectate.
 
Pe de altă parte, în atenţia administraţiei se află şi proiectul privind amenajarea a două treceri de pietoni. Una dintre ele ar urma să fie amplasată în localitatea de reşedinţă a comunei şi una în satul Făclia. Ambele treceri de pietoni sunt necesare, întrucât acestea vor fi amenajate lângă două noi staţii de autobuz.
De asemenea, o veste bună care a luat prin surprindere autorităţile din Saligny este că Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a alocat Primăriei aproximativ şase miliarde de lei, banii reprezentând achitarea unor facturi întocmite în urma mai multor lucrări de asfaltare a drumurilor, deja executate. 

Se fac angajări la Primăria Saligny

În altă ordine de idei, în această perioadă, Primăria Saligny face angajări. Printre posturile vacante scoase la concurs se numără: un post de referent clasa III, grad profesional asistent, în cadrul Compartimentului Stare civilă şi resurse umane, dar şi doi şoferi.
 
„Până acum nu prea au fost trimise CV-uri şi nici nu s-au arătat foarte multe persoane interesate să participe la concurs. Într-un fel, suntem supăraţi, dar înţelegem situaţia. Cine ar accepta să lucreze pe un salariu mic într-o instituţie în care stresul este tot mai mare? Un şofer profesionist nu vine pe un salariu care e minimum pe economie. Iar noi avem nevoie de un şofer profesionist, pentru că trebuie să conducă ba maşina Primăriei, ba utilaje. Este deja a doua oară când scoatem la concurs aceste posturi. Chiar nu ştiu dacă vom găsi pe cineva”, a conchis viceprimarul comunei Saligny, Nicolae Ţeleneanu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii