Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:40 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Documentația pentru stadionul localității, finalizată Străzile din Tuzla, pavate de deținuți

ro

25 Aug, 2016 00:00 3789 Marime text


Autoritatea publică locală a comunei Tuzla, condusă de primarul Reșit Taner, va continua vechile proiecte menite să ducă la dezvoltarea uneia dintre cele mai mari localități din județ.  Dacă în urmă cu aproximativ două luni Tuzla beneficia de o nouă piață agroalimentară modernă, pentru ca produsele tradiționale ale locuitorilor comunei să facă față concurenței serioase din partea hypermarketurilor, iată că acum se face un nou pas pentru modernizarea infrastructurii comunei.
 
În aceste zile, se pavează cu piatră mai multe străzi din Tuzla. Forța de muncă necesară reabilitării străzilor Farului, Atelierelor și Meduzei este asigurată de către deținuții Penitenciarului Poarta Albă, pavilionul exterior. Pentru munca depusă în folosul comunității, aceștia se vor alege cu o reducere a pedepsei.


 
Pe agenda de lucru a administrației locale mai  figurează și construirea unui stadion, amenajat pe o suprafață de două hectare, întrucât localitatea deține o echipă locală din Liga a IV-a, AF Farul Tuzla, care nu a evoluat niciodată pe „teren propriu“ întrucât nu a avut unul, fiind nevoită să joace în deplasare sau să se antreneze pe un teren de la marginea comunei. Documentația necesară proiectului a fost finalizată, iar acum administrația așteaptă ca sesiunile de depunere a proiectelor să devină active, pentru a vedea dacă acesta va fi declarat eligibil pentru finanțare.
 
În altă ordine de idei, administrația din Tuzla vrea să prevină migrarea tinerilor din localitate spre oraș. În acest sens, autoritățile locale vizează acordarea de terenuri gratuite, astfel încât aceștia să suporte costuri mai mici atunci când vor vrea să își construiască o locuință, măsura intrând în competiție cu achiziționarea unui apartament la oraș. Mai exact, administrația vrea să cumpere zece hectare de teren, pe care să le lotizeze și să le acorde tinerilor căsătoriți. Aceștia își vor putea ridica, pe Legea 15, din fonduri proprii, locuințele mult-visate. Facem precizarea că administrația locală din Tuzla nu a mai acordat din anul 2002 nicio suprafață de teren pentru sprijinirea tinerilor căsătoriți pe Legea 15, întrucât nu au mai existat loturi de casă disponibile. De altfel, până acum, tinerii aflați la început de căsnicie au depus deja în acest sens peste 200 de cereri la administrația locală.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii