Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:53 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comuna Limanu şi localităţile arondate vor beneficia de reţea de distribuţie gaze naturale (document)

ro

19 Dec, 2016 00:00 8945 Marime text
În urma recensământului efectuat în anul 2011, comuna Limanu are o populaţie stabilă de 6.270 de locuitori şi are în componenţă localităţile 2 Mai, Hagieni, Limanu şi Vama Veche. Cele patru comunităţi desfăşoară preponderant activităţi bazate pe turism şi agricultură. În acest context, asigurarea utilităţilor este deosebit de importantă şi poate contribui la dezvoltarea comunei şi la atragerea de noi investitori cu potenţial. Reprezentanţii administraţiei locale din Limanu au înaintat Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Constanţa, în vederea obţinerea acordului de mediu, un memoriu. Acordul este necesar pentru derularea unor lucrări privind „înfiinţarea distribuţiei de gaze naturale în comuna Limanu şi satele aparţinătoare - 2 Mai şi Vama Veche“. Proiectul are ca obiectiv executarea racordului la conducta de distribuţie de gaze naturale de medie presiune al municipiului Mangalia, în zona ieşirii SRMP Mangalia - nod 1176.
 
Potrivit primarului comunei Limanu, Daniel Gheorghe Georgescu, sistemul ce va racorda la gaze locuitorii din comună şi localităţile arondate, 2 Mai şi Vama Veche, va avea o lungime totală de 45.660 de metri. „Traseul conductei va subtraversa DN 39 în mai multe puncte în localităţile 2 Mai şi Vama Veche, iar pentru realizarea acestor lucrări, administraţia locală a obţinut deja avizul de la CNADNR şi de la Direcţia de Drumuri şi Poduri Constanţa. De asemenea, se vor realiza două traversări ale celor două canale de legătură Balta Limanu - lac Mangalia, ABADL eliberând deja avizul de gospodărire a apelor“, a menţionat primarul al comunei.
 
Conform proiectului, această investiţie se va amenaja pe terenuri situate pe domeniul public de interes local aflate în administrarea Primăriei municipiului Mangalia şi a Primăriei comunei Limanu, precum şi pe terenuri ce sunt de interes naţional şi se află în administrarea CNADNR şi a Administraţiei Apelor Române, iar întregul sistem de transport şi alimentare cu gaze naturale va deservi, deopotrivă, populaţia, agenţii economici şi instituţiile din zonă. Proiectul a fost elaborat de SC Blue Terra Consulting SRL încă de luna trecută şi aşteaptă avizul de mediu de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii