Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Simona Halep a pierdut finala de la Cincinnati „Serena Williams a fost mai puternică“

ro

25 Aug, 2015 00:00 1185 Marime text
Cea mai bună jucătoare de tenis din România, Simona Halep, a pierdut finala turneului de categorie Premier 5 de la Cincinnati, dar calificarea în ultimul act i-a adus, de ieri, revenirea pe locul doi în ierarhia mondială, detronând-o pe rusoaica Maria Şarapova.

Locul trei WTA şi cap de serie numărul trei la ora finalei de la Cincinnati, Simona a cedat în două seturi, 3-6, 6-7, în faţa liderului mondial Serena Williams. Meciul a durat o oră şi 39 de minute, sportiva din SUA ridicând la 6-1 în favoarea sa scorul confruntărilor directe cu Halep. „Cred că am făcut un meci bun, dar Serena a fost mai puternică. Contra ei trebuie să fii foarte agresivă, e greu să returnezi când serveşte. Am încercat să lupt până la capăt. Am comis şi unele greşeli, ceea ce, într-un meci cu Serena, te costă. Oricum, cred că am început să joc destul de bine contra ei“, a spus jucătoarea din Constanţa. Pentru parcursul de la Cincinnati, unde a bifat a 19-a finală din carieră (a doua consecutivă), Simona s-a ales cu 240.000 de dolari şi 585 de puncte WTA.

S-a retras de la New Haven

După Cincinnati, Halep va disputa următorul turneu la US Open (ultima întrecere de Mare Şlem a anului), care începe la 31 august, retrăgându-se de la New Haven, unde se impusese în 2013. Tenismena de 23 de ani a luat această hotărâre pentru a putea fi în plenitudinea forţelor la US Open, după ce a avut un program încărcat în ultimul timp (disputând două finale consecutive) şi se confruntă cu probleme medicale la piciorul stâng. La US Open, Halep, care ocupase ultima dată poziţia secundă în ierarhia mondială pe 11 mai, va fi cap de serie numărul doi. În clasamentul ATP de dublu masculin, constănţeanul Horia Tecău se menţine pe poziţia a cincea.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii