Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:38 04 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se pregăteşte pentru turneul de la 's-Hertogenbosch Simona Halep îl secondează pe Andrei Pavel la banii câştigaţi din tenis

ro

10 Jun, 2014 00:00 2003 Marime text
Întoarsă în ţară din Franţa, unde a disputat finala de la Roland Garros, Simona Halep petrece câteva zile în România, după care participă la turneul de la 's-Hertogenbosch (Olanda), care se desfăşoară  între 15 şi 21 iunie, pe iarbă. Simona a câştigat întrecerea anul trecut şi este cotată cu şanse importante şi în acest an. De ieri, constănţeanca de 22 de ani a urcat pe locul 3 în clasamentul WTA, aceasta fiind cea mai bună poziţie ocupată vreodată de o jucătoare din România. În urma parcursului formidabil de la Roland Garros, Simona a acumulat 6.435 de puncte în ierarhie, urcând o poziţie şi depăşind-o pe poloneza Agnieszka Radwanska, deținătoare a 5.990 de puncte. Pe primele două locuri se menţin Serena Williams (SUA), cu 9.660 de puncte, şi Na Li (China), cu 7.450 de puncte. Pentru calificarea în finala pariziană, Simona a primit 825.000 de euro (în jur de 1.127.000 de dolari), câştigând până acum în carieră 4,56 milioane de dolari, dintre care 2,53 milioane de dolari i-a obţinut doar în acest an.

Constănţeanca a urcat şi în clasamentul jucătorilor români întocmit pe baza câştigurilor băneşti brute, ajungând pe locul 2, după ce l-a întrecut pe Victor Hănescu, cel care a strâns până acum din premii 4,18 milioane de dolari. Lider, cu 5,225 milioane de dolari, este un alt constănţean, Andrei Pavel, retras însă din activitate. „Simona munceşte mult şi e foarte matură pentru vârsta ei. Va veni şi momentul când va câştiga un turneu de Grand Slam. Ne bucurăm foarte mult că specialiştii din tenis vorbesc frumos despre ea. La fiecare meci pe care îl dispută, mă gândesc doar să fie sănătoasă. Îi doresc împlinire pe plan sportiv, iar în cel personal, o căsnicie frumoasă şi fericită“, a declarat mama Simonei. După competiţia din Olanda, pentru Simona Halep urmează turneele de la Wimbledon (23 iunie - 6 iulie, tot pe iarbă) şi Bucureşti (5 - 13 iulie, pe zgură). Turneul din capitala României este dotat cu premii totale de 250.000 de euro, iar câştigătoarea va primi şi 280 de puncte. Este pentru prima oară când ţara noastră găzduieşte un turneu WTA.      

Sursa foto: rolandgarros.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii