Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:52 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a stins un om de fotbal complet Antrenorul Ion Zlate a luat cu el pe lumea cealaltă mingea şi echipamentul de joc (galerie foto)

ro

06 Feb, 2013 23:39 5517 Marime text
zlate1.jpgDecedat la vârsta de 64 de ani, după ce a suferit de cancer la prostată şi a avut şi o tumoră la cap, antrenorul constănţean de fotbal Ion Zlate a fost înmormântat ieri, la cimitirul din Palazu Mare. Apreciatul tehnician, care a lucrat cu generaţii întregi de sportivi, a luat cu el pe lumea cealaltă o minge de fotbal şi un echipament complet de joc, puse în sicriu de sora sa, Ana Zlate. „Stadionul a fost a doua casă a lui Nelu, iar fotbalul viaţa lui. Şi-a împlinit visul. S-a dedicat ca nimeni altul acestui sport, sacrificându-şi viaţa de familie", a declarat Ana Zlate (58 de ani), plângând îmbrăţişată cu fiica antrenorului, Mădălina (27 de ani).

zlate2.jpgAntrenorul a fost petrecut pe ultimul drum de rude, prieteni şi apropiaţi, nelipsind nici foşti jucători de-ai săi sau foste jucătoare, care au adus coroane de flori. Sfâşiaţi de durere, cei care au făcut parte din cortegiul funerar şi-au luat adio de la un antrenor de valoare şi de la un suflet ales. „Condoleanţe familiei. A fost un mare antrenor. Va rămâne mereu în amintirea noastră, a celor care l-am cunoscut şi l-am apreciat", a declarat Oana Manolea.

Trecerea în nefiinţă a lui Ion Zlate a fost deplânsă şi de Petre Comăniţă, tehnician şi teoretician constănţean de calibru, care a subliniat că cel care i-a fost prieten apropiat şi colaborator s-a remarcat ca un om de fotbal complet. „L-am cunoscut pe Ion Zlate încă de când era jucător. Evolua ca fundaş central, iar cu SNC a ajuns până în Divizia B. Era un fotbalist tehnic, robust şi cu intuiţie. Însă cariera de pedagog a depăşit-o cu mult pe cea de jucător. A pus mult patos şi suflet în cariera de antrenor. A fost un pasionat. A jonglat cu întreaga paletă a fotbalului, instruind de la copii de şapte ani până la juniori de 18 ani şi seniori, de la fete mici până la domnişoare pe care le-a dus în Divizia A. Nu întâmplător a fost cooptat în staff-ul tehnic al echipei naţionale feminine. A fost cel mai complet om de fotbal din judeţ pe care l-am cunoscut. Pe lângă munca de antrenor, plină de râvnă, a dus şi o susţinută şi neobosită activitate organizatorică. A fost un bun manager, care a ştiut să strângă fonduri pentru echipe. Dumnezeu să-l odihnească în pace!", a declarat Petre Comăniţă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii