Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O domnişoară şi-a rupt tocurile încercând să oprească bolidul Scafandrii lui Jacques-Yves Cousteau au scos din lacul Cinciş maşina fotbalistului Decebal Gheară

ro

21 Jun, 2014 00:00 5654 Marime text
Fostul fotbalist al Farului Decebal Gheară a trăit o adevărată aventură la începutul anilor 2000, când avea puţin peste 20 de ani şi era jucător la Corvinul Hunedoara. Aflat la plimbare pe malul lacului Cinciş, fotbalistul a avut surpriza ca, atunci, când a vrut să descuie maşina, aceasta să o ia la vale şi să nu se oprească decât pe fundul lacului.

O ieşire la iarbă verde, acum 13-14 ani, i-a produs pagube serioase fundaşului hunedorean Decebal Gheară, care a jucat la Farul două sezoane şi jumătate, între 2006 şi 2008. Fotbalistul a ales ca loc de promenadă zona lacului de acumulare Cinciş, din judeţul său. A parcat maşina (un Peugeot 605), iar seara, la plecare, când să urce în ea, automobilul a luat-o, ca din senin, la vale, şi, în ciuda eforturilor jucătorului, dar şi ale unei domnişoare, Andreea, care şi-a rupt tocurile de la pantofi încercând să oprească bolidul, acesta s-a tot dus la vale şi s-a scufundat în lac. Aflat la 15 kilometri distanţă de municipiul Hunedoara, Cinciş este unul dintre cele mai mari lacuri din Transilvania, având o suprafaţă de aproximativ 200 de hectare şi o adâncime maximă de 48 de metri. „N-a ţinut frâna de mână, am constatat apoi că avea cablul rupt. Ciudat este că am lăsat maşina în viteză când am parcat-o, nu ştiu ce s-a întâmplat de a rămas pe liber. Cum locul de parcare era la vale, Peugeot-ul a rulat fără probleme până în lac. Curat ghinion, pentru că, atunci când s-a pus în mişcare, eu eram cu cheia în mână, să deschid portiera. N-am mai apucat, maşina luând-o la goană. A parcurs vreo 100 de metri până în lac. Paradoxal, n-a lovit nimic în cale, deşi erau mai multe obstacole. În tot acest timp, n-am reuşit să bag cheia în încuietoare. Am încercat să opresc maşina chiar şi proptindu-mă în faţa ei, dar degeaba. Au fost scene tragi-comice. Automobilul a plutit vreo 10-15 metri pe lac, ca o şalupă, după care s-a dus la fund. N-am avut ce să facem. Se şi întunecase afară, era ora 22.00“, povesteşte Decebal Gheară, ajuns la 35 de ani şi devenit, între timp, antrenor.

Alfa Romeo, maşină cumpărată de la Iosif Rotariu



Singura soluţie era intervenţia scafandrilor, pe care Decebal i-a găsit, pe la Turnu Severin, după două zile de căutări. „Foarte calmi, aceştia m-au asigurat că problema se va rezolva şi că vom găsi maşina. Mi-au spus că au efectuat scufundări şi alături de celebrul explorator francez Jacques-Yves Cousteau. Şi într-adevăr, am dat de ea, la 6-7 metri adâncime. Scafandrii au legat-o cu corzi de alpinism şi au tras-o afară cu un troliu. După ce am recuperat-o, am dus-o la un service, unde a fost desfăcută şurub cu şurub, a stat la soare şi a fost vopsită. Apoi am vândut-o. Oricum, maşina era bună, stil limuzină“, a mai spus Decebal Gheară, pe care intervenţia scafandrilor l-a costat, atunci, 500 de dolari. Ulterior, jucătorul şi-a achiziţionat o altă maşină, o Alfa Romeo, pe care a cumpărat-o de la Timişoara, de la fostul internaţional Iosif Rotariu. În prezent, Gheară conduce un Volkswagen Passat. După Farul, Decebal a mai jucat la Delta Tulcea şi Săgeata Năvodari, revenind la clubul constănţean în calitate de antrenor secund. În prezent, Gheară se află la el acasă, la Deva, mutându-se cu familia de la Constanţa, de vreo jumătate de an.

„Dorele, mai la stânga, mă!“



De curând, antrenorul a postat pe Facebook, sub titlul „Până la urmă, am găsit-o...“, o imagine de la scoaterea maşinii din lac, iar comentariile prietenilor nu au încetat să apară. „Asta da parcare!“ (Mihai Minciună), „Cred că a fost ca-n filme, cu James Bond 007“ (Viorel Bumbu) şi „Wow, a fost o adevărată aventură!“ (Laura Morariu) au fost câteva dintre reacţii. Constănţeanul George Voicu, fost fotbalist, a comentat cu umor operaţiunea scafandrilor: „Dorele, mai la stânga, mă!“. „Ai parcat lângă peşti?“, a mai fost întrebat Gheară, de către Nicu Babarti. „Da, la ei în living. A plecat prin camping singură“, a fost răspunsul. „Când ai sunat şi mi-ai zis «Ioane, hai că mi-a căzut maşina în baraj!» şi i-am zis lui Raul, am crezut că glumeşti“, a completat Valentin Zimerman.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii