Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Meci de fotbal pe plajă la Mamaia, în sprijinul celor care aşteaptă un transplant

ro

31 Jul, 2015 00:00 2335 Marime text
Meciul de fotbal pe plajă de la Mamaia, dintre echipa naţională a României şi formaţia Asociaţiei Transplantaţilor din România, s-a încheiat cu victoria tricolorilor, care au învins cu scorul de 8-1. Antrenorul Naţionalei României este constănţeanul Viorel Farcaş, iar din formaţie fac parte mai mulţi jucători localnici.
 
Câştigătoare a Turneului internaţional de fotbal de la Sofia, turneu de promovare a donării de organe în scop terapeutic, echipa ATR este formată din pacienţi cu transplant, medici şi jucători de fotbal profesionişti şi a fost condusă de Valeriu Ioniţă, team manager al naţionalei de futsal a României şi pacient cu transplant hepatic.

Partida de la Mamaia a fost organizată de ATR, în colaborare cu Federaţia Română de Fotbal, iar meciul a venit în sprijinul oamenilor care aşteaptă pe liste pentru un transplant. „Sportul, mişcarea, în general, trebuie să facă parte din conduita zilnică a pacientului. Acest meci de fotbal a dorit să aducă în prim-plan viaţa pacientului pre şi post transplant, rolul şi importanţa medicilor specialişti de pe aria transplantului, precum şi nevoia cunoaşterii caracterului legal şi benefic al actului donării. A cunoaşte şi a accepta donarea de organe înseamnă a susţine viaţa“, a spus Gheorghe Tache, preşedintele Asociaţiei Transplantaţilor din România, citat de site-ul oficial al FRF.

Sursa foto: frf.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii