Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:43 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În premieră Nico Rosberg, campion mondial de Formula 1

ro

27 Nov, 2016 18:34 2370 Marime text
Pilotul german Nico Rosberg (Mercedes) a câștigat în premieră titlul de campion mondial de Formula 1, astăzi, pe circuitul Yas Marina, după ce a ocupat locul al doilea în Marele Premiu de la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite), în urma lui Lewis Hamilton, plecat din pole position, informează Agerpres.

Robserg (31 ani) avea nevoie de o clasare de podium și obținea titlul mondial în fața colegului său de echipă, britanicul Lewis Hamilton, care lupta și el pentru titlul suprem, care ar fi fost al patrulea pentru el.

Locul al treilea la Abu Dhabi a fost ocupat de un alt german, Sebastian Vettel (Ferrari).

Hamilton are o experiență mai mare decât Rosberg în cursele finale decisive. În 2007, a pierdut titlul mondial în favoarea lui Raikkonen pentru doar un punct, iar în 2008 a devenit campion mondial în fața lui Felipe Massa, pentru doar un punct. În 2014, el l-a bătut pe Rosberg în ultima cursă pentru titlul mondial.

Nico Rosberg câștigă titlul mondial după ce și tătăl său a fost campion mondial de Formula 1 în 1982, Keke Rosberg (Finlanda), pentru Williams.

Este a doua pereche tată — fiu care câștigă titlul mondial în Formula 1, după britanicii Graham Hill (1968, Lotus) și Damon Hill (1996, Williams).


Sursa foto: amosnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii