Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:51 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul campion de box Robert Dănceanu, omorât în Spania „Mangalia în doliu! Odihneşte-te în pace, prieten drag!“

ro

01 Aug, 2014 00:00 6185 Marime text
O tragedie a lovit Mangalia. Fostul campion naţional de box Robert Dănceanu, originar din municipiul constănţean, şi-a găsit sfârşitul în Spania, la Tenerife, la numai 38 de ani. Potrivit mărturiilor celor prezenţi la faţa locului, într-un local din Tenerife a avut loc o altercaţie, iar Ovidiu Dănceanu ar fi intervenit pentru a-i despărţi pe cei implicaţi, printre care şi o rudă apropiată de-a sa. Fostul sportiv ar fi primit însă un pumn de la un spaniol, Moises Ruibal (luptător K-1), lovitură în urma căreia a căzut. A fost transportat la spital, însă nu a mai putut fi salvat.  
Antrenorul emerit Ilie Dascălu, unul dintre cei care l-au pregătit pe Dănceanu (la CS Farul Constanţa), a aflat ieri trista veste. „Am aflat de la televizor. Mare păcat! Robert era din Mangalia. A fost descoperit de antrenorul Victor Plângeban, iar la 15 ani a venit la Constanţa, la CS Farul, unde a activat trei ani ca junior. Eu l-am antrenat. În 1992 şi 1993 a devenit campion naţional de juniori. A fost şi medaliat cu bronz la Campionatul Mondial de juniori. Boxa la categoria super-grea. Era un copil de 2 metri. Un caracter deosebit, liniştit, la locul lui, de familie bună. Am auzit şi că ar fi fost body-guardul fostului premier Petre Roman şi al copiilor fostului tenisman Ilie Năstase, însă nu cred că e adevărat, sunt poveşti. Condoleanţe familiei îndoliate”, a declarat Ilie Dascălu, preşedintele actual al Asociaţiei Judeţene de Box Constanţa. Şi un alt antrenor, Nicolae Chioveanu, de la Callatis Mangalia, îl ştie bine pe Dănceanu. „Am fost vecini de cartier. Era un băiat cuminte, care-şi vedea de treabă. N-am auzit niciodată ceva rău de el. Nu profita de faptul că era boxer. După Revoluţie, a plecat în Spania, iar apoi ne-am mai întâlnit odată. Îl cunosc bine pe tatăl său. Sora sa a făcut handbal. Dumnezeu să-l ierte!”, a spus Nicolae Chioveanu. Vecin cu Robert Chioveanu a fost şi antrenorul de lupte Marian Oancea. „Îi spuneam «Struţul», din cauza înălţimii sale, de peste 2 m. Era plecat de mult din ţară”, a declarat Oancea. Trupul neînsufleţit al fostului boxer va fi adus la Mangalia.

„Îi fac o statuie“

Potrivit datelor din pagina de Facebook a lui Robert Dănceanu, fostul campion s-a născut pe 10 septembrie 1975, iar ca unităţi de învăţământ sunt menţionate Liceul Industrial nr. 1 şi Grupul Şcolar „Ion Bănescu“. Locuia la Santa Cruz de Tenerife, dar mai fusese în Madrid şi Palma de Mallorca. Prietenii şi apropiaţii săi au postat pe Facebook numeroase mesaje. „A fost de o inteligenţă şi de o dăruire aparte. Vorbea patru limbi străine. Avea spiritul dreptăţii şi era just în alegerile sale. În cei zece ani, eu, ca şef, nu am ce să-i reproşez. Trăiesc greu cu gândul că nu îl mai am lângă mine. A fost un om minunat, de neegalat. Părinţii lui Roberto sunt cu mine, sunt distruşi. Eu mă voi ocupa de toate cheltuielile de înmormântare şi de tot ce va ţine de ultimele dorinţe ale familiei sale. Vestea a şocat o lume. Robert şi-a făcut aici un nume şi mi-a făcut şi mie. Sora mea, Anca Cârcu, e distrusă. În ultimele cinci luni, Anca a dus afacerile mele, iar Robert îi era alături 12 ore pe zi. Familiile noastre sunt praf, tot ce ţinea de linişte s-a distrus. Robert va rămâne un mare om. Eu îi fac o statuie, lucrăm la asta. Mulţi prieteni din toată lumea vor fi prezenţi aici. Moises Ruibal nu a luptat corect, justiţia va demonstra asta. Moises Ruibal făcea legea în Tenerife, bătea poliţişti, bătrâni, tineri, care nu se puteau apăra. Pe lângă bătăile din ring, care sunt legale, de altfel, Ruibal, fiind avid după publicitate, teroriza tot ce îl înconjura. Acum, insula respiră uşor că Moises Ruibal e în puşcărie. Odată cu moartea lui Robert, s-a eliberat Insula Tenerife de teroare şi stres. Autorităţile au demonstrat de atâtea ori că sunt mici pe lângă pumnul lui Ruibal, pumn de fier. Dacă viaţa mi-ar fi dat un frate, nu era ca tine, Robert! Şi-a dat viaţa pentru Florin, cumnatul său. Fratele meu, eşti în inima mea şi în tot ce am realizat cu tine! Odihneşte-te în pace!”, a postat Ancuţa Viorica Cârcu, supranumită în presă „Sexy-Peremista”.

„Of, Robert, of! Unde te-ai dus, «Struţule?»“

„Oamenii buni mor tineri, dar ei vor rămâne totdeauna în inimile noastre. Te pup, Robert, şi te voi conduce cu sufletul pe ultimul drum, prieten drag!”, a scris pe Facebook şi „Pia Taut”. „Odihneşte-te în pace, prietene! Nu te vom uita niciodată”, a fost mesajul „Danei Bălaşa”. „Mangalia în doliu! Odihneşte-te în pace, prieten drag!”, a scris şi „Gui Sebastien”. Alte mesaje au fost: „Acesta este prietenul meu Robert Dănceanu, care a fost omorât mişeleşte în Tenerife. Dumnezeu să aibă grijă de tine în ceruri, Robert! Un om cu un suflet mare” („Ioan Catarig”); „Dumnezeu să-l ierte pe Micuţu!” („Geanina Şerban”); „Dumnezeu să te odihnească în pace, bosulică. O să ne lipseşti tuturor. Condoleanţe familiei! Adio, bosulică!” („Scarlat Sorin”); „Grasuleeeee... De ce tu, frateee???!!! Dumnezeu să te odihnească lângă toţi ceilalţi prieteni plecaţi prea devreme!!!” („Florin Radu”). „Dumnezeu să te aibă în paza lui! Ai fost un om mare. Nu numai la trup! Of!” („Emil Buzea”); „Of, Robert, of! Unde te-ai dus, Struţule?” („Elena Minzatescu Hurloi”).   
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • monica 01 Aug, 2014 22:17 Uriasul cu suflet de copil..Robert nu te vom uita niciodata