Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:20 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Viitorul şi FC Viitorul II îşi află astăzi adversarele din „16“-imile Cupei României

ro

11 Sep, 2015 00:00 1188 Marime text
Echipele de fotbal FC Viitorul (locul trei în Liga 1) şi FC Viitorul II (nou promovată în Liga a III-a, unde se află pe poziţia a zecea) îşi află, astăzi, adversarele din „16“-imile de finală ale Cupei României. 

FC Viitorul intră cu această ocazie în competiţie, în vreme ce FC Viitorul II a disputat multe meciuri până acum în competiţie. După ce a depăşit toate fazele Cupei pe plan judeţean, echipa de Liga a III-a a trecut cu 9-0 de Callatis Mangalia (în turul I), cu 3-0 de Înainte Modelu (în turul II), cu 3-0 prin neprogramare de Săgeata Năvodari (în turul III) şi 3-0 de Dunărea Călăraşi (în turul IV) şi cu 5-2 de FC Delta Dobrogea Tulcea (în turul V).

Cele 32 de echipe care vor evolua în „16“-imile Cupei României (18 calificate din turul V şi cele 14 formaţii din Liga 1) au fost repartizate în trei urne, iar stabilirea meciurilor se face prin tragere la sorţi. Urnele sunt: A - Steaua, ASA Tg. Mureş, CFR Cluj, Astra Giurgiu, CSU Craiova, Petrolul Ploieşti; B - Dinamo, FC Botoşani, Pandurii Tg. Jiu, CSMS Iaşi, FC Viitorul, Concordia Chiajna, FC Voluntari, Poli Timişoara; C - FC Viitorul II, Dacia Unirea Brăila, SC Bacău, Bucovina Pojorâta, Rapid CFR Suceava, FCM Baia Mare, U Cluj, ASA Tg. Mureş II, CSM Rm. Vâlcea, CS Mioveni, Unirea Brânceni, UTA Bătrâna Doamnă, Ripensia Timişoara, Unirea Tărlungeni, FC Braşov, CS Baloteşti, Academica Clinceni şi ACS Berceni.
Tragerea la sorţi are loc astăzi, de la ora 12.00, la Casa Fotbalului. Potrivit frf.ro, se grupează echipe din urna A cu echipe din urna C (6 jocuri) și, în continuare, echipe din urna B cu echipe din urna C (8 jocuri).

Cele patru echipe rămase în urna C se grupează între ele. Pentru jocurile din optimi, sferturi de finală și semifinale, echipele calificate vor fi repartizate în aceleași urne valorice ca și în cadrul șaisprezecimilor, tragerea la sorți urmând să se efectueze în mod similar. Meciurile din șaisprezecimile, optimile și sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manșă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct și sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată care îndeplinește condițiile regulamentare necesare disputării jocului și televizării. În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri și, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.


Jocurile din cadrul șaisprezecimilor Cupei României vor avea loc marți, miercuri şi joi (22, 23 şi 24 septembrie), cu începere de la ora 16.30, cu excepția jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit de Comitetul de Urgență al Federaţiei Române de Fotbal.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii