Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:58 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Viitorul a reclamat două lovituri de la 11 m în meciul cu Steaua Gică Hagi - „Penalty mai clar ca ăsta nu există“ (galerie foto)

ro

01 Sep, 2015 00:00 1193 Marime text
Seria de invincibilitate în Liga 1 a FC Viitorul s-a oprit după opt runde, elevii lui Gică Hagi pierzând meciul cu Steaua din deplasare. În timpul partidei, „Regele“ a fost trimis în tribună de arbitru, întrucât a protestat la o fază la care oaspeţii au cerut penalty.

Eşecul cu 0-1 (Stanciu 20) din confruntarea cu Steaua a pus capăt seriei de patru victorii consecutive pe care le realizase FC Viitorul în campionat, după patru egaluri în primele patru etape. În ciuda primului eşec din campionat, managerul tehnic al echipei constănţene, Gică Hagi, s-a declarat mulţumit de jocul alor săi de pe Arena Naţională, subliniind însă că în atac lucrurile au mers mai puţin bine. Cel mai bun fotbalist din istoria României a repetat că Viitorul nu este pregătită să se bată la titlu.

„Ţinând cont că am jucat în Bucureşti, contra campioanei României, pe un teren pe care a trebuit să ne adaptăm, pentru că e diferit de celelalte arene din ţară, eu zic că am avut o evoluţie bună din minutul 1 până în minutul 90, lăsând la o parte ultimii 20 - 30 de metri, unde nu am fost foarte inspiraţi. Am fost peste Steaua, am jucat bine până la un anumit punct. Am făcut multe lucruri bune, dar puteam şi mai mult. Sunt însă şi supărat pe unele probleme ale noastre, pe care sper să le remediem“, a spus Hagi, care a fost eliminat de pe bancă în minutul 66, din pricina protestelor la decizia arbitrului Iulian Călin de a nu le acorda un penalty oaspeţilor, după ce Ganea a căzut în careu în urma unui duel cu Popa. „Penalty mai clar ca ăsta nu există. Nu sunt dubii, altfel îmi mai permiteam eu să protestez? Dacă vrea să fie echipă mare, Steaua nu are nevoie de aşa ceva şi punct. A fost un penalty care trebuia dat“, a comentat Hagi. În minutul 75, Viitorul a solicitat din nou lovitură de la 11 m, atunci când Ianis Hagi a executat un corner și Varela a atins mingea cu brațul în interiorul careului, însă, şi de această dată, arbitrul a rămas impasibil.

„Suntem pregătiţi să jucăm un fotbal bun“

„Am avut un start bun de campionat şi vrem să mergem în continuare pe aceeaşi linie. Lucrurile sunt la început. În fotbal, situaţia se schimbă repede. Trebuie să avem grijă şi să rămânem cu picioarele pe pământ. Mai e mult de muncă“, a mai arătat Hagi. El a precizat că Viitorul nu se va lupta la titlu: „Nu suntem pregătiţi pentru un asemenea obiectiv. Suntem pregătiţi să jucăm un fotbal bun“. Cu 16 puncte acumulate în nouă etape, FC Viitorul ocupă locul trei în clasament, iar în runda viitoare joacă pe teren propriu, la Ovidiu, cu penultima clasată, FC Voluntari, luni, 14 septembrie, de la ora 18.30.

Amical cu Cerno More Varna

În perioada de întrerupere a campionatului, pentru cele două meciuri ale României din preliminariile EURO 2016, cu Ungaria (pe 4 septembrie) şi cu Grecia (pe 7 septembrie), Viitorul va susţine un meci de verificare contra formaţiei Cerno More Varna, deţinătoarea trofeului Cupei Bulgariei. Întâlnirea este programată sâmbătă, 5 septembrie, de la ora 19.00, pe terenul Central al Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi“. FC Viitorul are cinci jucători convocaţi la echipa naţională de tineret pentru meciurile oficiale cu Bulgaria (4 septembrie) şi Armenia (8 septembrie), din preliminariile EURO 2017, ce va fi găzduit de Polonia. Cei cinci sunt Robert Hodorogea, Bogdan Mitache, Dragoş Nedelcu, Răzvan Marin şi Florin Tănase. Cei cinci jucători au rămas în capitală şi s-au prezentat în cantonamentul lotului Under-21 după încheierea meciului cu Steaua.

Sursa foto: Facebook (Academia Hagi)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii