Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:51 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Farul la pământ, 0-6 cu Dunărea Călăraşi. Ilie Stan cere un moment zero „Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie!“ (galerie foto)

ro

18 Apr, 2016 00:00 3762 Marime text

 
Intrată în play-off cu pretenţii de promovare, FC Farul s-a umplut de penibil în primele două partide, pe care le-a pierdut la diferenţe foarte mari, 0-4 şi 0-6! Ruşinos! „Marinarii“ au ajuns ciuca bătăilor, iar din vestiar răzbat informaţii incredibile

Scorul greu de imaginat, 0-6, cu care Farul a pierdut pe teren propriu, sâmbătă, la Constanţa, cu Dunărea Călăraşi, în etapa a doua a turneului play-off al Ligii a 2-a, arată că eşecul cu 0-4 suferit în prima rundă, la Brăila, nu a fost deloc întâmplător. Deja cunoscutelor lacune de pregătire (după ce, în iarnă, echipa nu a efectuat stagiu centralizat nici măcar pe plan local) li s-au adăugat probleme de vestiar şi de atitudine, dar şi disciplinare, totul ducând la ruperea lotului. Iar efectul s-a văzut pe gazon, unde, sâmbătă, mulţi dintre farişti au părut că nu dau doi bani pe faptul că Dunărea Călăraşi marca gol după gol. La final, antrenorul Ilie Stan a spus că echipa nu e pregătită din niciun punct de vedere pentru promovare şi că îi pare rău că suporterii şi constănţenii au fost făcuţi să creadă în acest obiectiv.
 
Golurile „măcelului“ de la Constanţa le-au aparţinut lui Kanda (30, 45, 68) şi V. Alexandru (49, 56 - din penalty, 72), lovitura de la 11 m fiind scoasă de Kanda. Vechea poveste, după ce au primit gol, fariştii n-au mai avut reacţie. Fără chef şi dorinţă de joc, mulţi dintre „marinari“ au fost simple jaloane. De cealaltă parte, cei de la Dunărea Călăraşi au jucat ca nişte fotbalişti adevăraţi. Alergau după gol şi la 6-0! Din minutul 66, Farul a jucat în inferioritate numerică, stoperul Bratu, care a avut o evoluţie foarte slabă, fiind eliminat pentru două cartonaşe galbene, primite în minutele 56 (la faza penalty-ului) şi 68. Dunărea a marcat pentru 5-0 imediat după ieşirea lui Bratu!
 
„Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie!“, au izbucnit, la acest scor, spectatorii, care n-au mai putut suporta umilinţa. De asemenea, făcând haz de necaz, fanii au încins o miuţă în peluză, scandând, atunci când „înscriau“: „Să ne prefacem c-am marcat un gol!“. „Dacă echipa noastră nu a jucat fotbal, măcar noi, suporterii, am jucat!“, a fost mesajul de pe pagina de Facebook „Farul Spirit“. 
 
„Cel mai dureros e că toate mi se sparg mie în cap“
 
Ilie Stan, antrenorul principal al Farului, a mizat pe: Negrilă - Băjan, Fl. Pătraşcu (cpt.), D. Bratu, Zugravu - Tigoianu (78 Manole), Milea, Ad. Ionescu, C. Neagu - S. Chiţu (61 V. Munteanu), Pătulea (46 Al. Ioniţă). Dunărea Călăraşi (antrenor, Adrian Mihalcea) i-a avut în teren pe: G. Popa - Tenea, M. Popescu, Bumbac, Vădrariu - Sg. Popescu (cpt.) - Kanda (69 Al. Stoica), Preoteasa, Alami (51 Matei), V. Balint (46 V. Andrei) - V. Alexandru.
 

„Ce-i în sufletul meu acum nu aş vrea să fie la nimeni!“, a declarat Ilie Stan la conferinţa de presă, unde „normal ar fi trebui să vină jucătorii, nu eu“. „Prima dată m-am gândit să plec după meciul cu Gloria Buzău, când am tras un semnal de alarmă. Am simţit echipa că nu este pregătită din niciun punct de vedere pentru ce ne dorim cu toţii şi îmi pare rău că i-am făcut pe suporteri şi pe constănţeni să creadă în obiectivul de e promova. Cel mai dureros e că toate mi se sparg mie în cap. Mă doare, pentru că ştiu cât muncesc zi de zi şi ce sacrificiu fac. Dacă jucătorii nu vor să înţeleagă că fotbalul nu-l poţi juca fără muncă şi sacrificiu, atunci n-ai ce să faci. E inadmisibil. Jucători cu experienţă, în care ai încredere, discuţi cu ei. Dar sunt şi alte chestii. De ieri (n.r. vineri), am transmis conducerii că nu-mi mai asum niciun rezultat de acum încolo. Vom analiza acest meci şi vom vedea ce decizie se va lua. Dar e clar că nu se poate continua aşa, să creăm o imagine falsă vizavi de ce se întâmplă la Farul Constanţa. Trebuie să vină un moment zero, pentru că altfel nu se poate merge. În condiţiile actuale, ce a realizat Farul, locul trei la finele sezonului regulat, este extraordinar“, a declarat Ilie Stan. 


Au părăsit cantonamentul

„Ieri (n.r. vineri) şi alaltăieri (n.r. joi) s-au întâmplat foarte multe lucruri. Nu ai cum să te pregăteşti şi să fii concentrat la joc. Să vii înainte cu o seară înainte şi să joci contra unei echipe bune ca Dunărea Călăraşi“, a mai spus Ilie Stan, care nu a dat alte amănunte. Este vorba de episodul plecării din cantonament a cinci jucători, înainte de partida cu Dunărea Călăraşi. „A fost anunţat lotul, iar cinci jucători, Popa, Tigoianu, Valentin Munteanu, Murgoci şi Pungă, fără a avea o discuţie în prealabil cu antrenorul Ilie Stan, şi-au luat bagajele şi au plecat din cantonament, din varii motive. Motive financiare nu pot fi invocate, că e achitată inclusiv luna aprilie“, a spus Auraş Braşoveanu.
 
În cele din urmă, după discuţii cu conducerea clubului, jucătorii, cu excepţia lui Popa, s-au întors, iar Tigoianu a jucat titular cu Dunărea Călăraşi, în vreme ce Munteanu, Murgoci şi Pungă au fost rezerve. Pe lângă Popa, din lotul de sâmbătă nu a făcut parte nici Ovidiu Vezan.
„Popa a vrut el să plece. La Vezan am renunţat eu, pentru că, indiferent ce aş face, nu pot accepta să am în echipă un jucător cu 15 kilograme în plus. S-a dus cu fotbalul numai din lovituri libere, 11 metri şi cornere. Gata. N-am nimic cu el. I-am zis însă că, atât timp cât o să mai fiu eu la echipă, el nu va mai juca“, a precizat Ilie Stan.
 
„Vezan şi Popa sunt momentan la dispoziţia clubului, urmează să ajungem la o înţelegere cu ei. Sunt încă sub contract cu Farul, iar când Giani Nedelcu va ajunge la Constanţa, vom lua o decizie în ce priveşte acest aspect“, a completat Auraş Braşoveanu. De asemenea, în continuare nu se va mai conta nici pe stoperul Doru Bratu.     

Ce a condus la cele două rezultate dezastruoase

Preşedintele FC Farul s-a referit şi la cauzele despre care crede că au dus la cele două eşecuri usturătoare din play-off. „În prima fază, a fost acea concentrare cu privire la realizarea obiectivului primar, accederea în play-off. După care cred că automulţumirea a condus la aceste rezultate dezastruoase. Jucătorii au conştientizat că la Brăila s-a ratat o oportunitate imensă, apărând în consecinţă polemici între jucători, care au accentuat disensiunile dintre ei. Am mai spus-o că fiecare se crede mai valoros decât celălalt şi orice discuţie o ia ca pe un reproş, nu ca pe un mod de a îndrepta lucrurile. Iar presiunea creată prin acel rezultat de la Brăila s-a văzut în meciul de ieri (n.r. sâmbătă), pentru că, până la primul gol al oaspeţilor (venit la primul lor şut pe poartă), am avut şase - şapte acţiuni în careul lor. Primul gol a venit ca o măciucă în moalele capului şi a condus la dezastrul de pe teren. Greşeli impardonabile… Pur şi simplu, după aceea le-am făcut cadou jocul“, a arătat Auraş Braşoveanu.

„Au avut o atitudine de doi lei“

 

„E foarte ruşinos ce s-a întâmplat. Au avut o atitudine de doi lei. Din ce motiv? Întrebaţi-i pe jucători. Asta e mentalitatea lor. Cu banii nu sunt probleme. În ce-i priveşte pe cei care au plecat de la cantonament, şi dacă cineva ar fi avut o nemulţumire financiară, ce treabă are asta cu plecatul? Sunt echipe care nu au luat banii de cinci luni. Nu ştiu exact, dar la Bacău ar fi o întârziere de patru luni şi uite că a bătut Brăila. O să ajungem luni sau marţi la Constanţa şi vom vedea ce vom face. Jucătorii ar trebui să uite tot ce a fost până acum şi să o ia de la capăt, să facă ce trebuie, ca un moment zero“, a spus şi Giani Nedelcu, patronul Farului.


Ilie Stan rămâne la echipă

Ilie Stan a confirmat că va rămâne în continuare la Farul, deşi au fost două momente în care a fost tentat să părăsească echipa. „Rămân în continuare la Farul, iar dacă se va schimba ceva, cu mare plăcere aş vrea să schimb şi eu ceva. Pentru că simt că acest oraş şi această echipă merită mult mai mult. Dar trebuie un moment zero, în care să se spună lucrurilor pe nume. Dacă se va schimba şi se va merge pe altă linie, mi-aş dori din suflet, pentru că am multe de demonstrat. Dar nu poţi, în momentul de faţă, la ceea ce e acum. Indiferent ce aş face eu ca antrenor. Eu am vrut să plec de ieri (n.r. vineri), dar şi după Gloria Buzău, dar nu mai plec. Dacă ei vor să mă dea afară, asta-i altceva. Dacă se va schimba ceva, vreau să fiu aici, să creez ceva. Şi nici nu mă gândesc la partea financiară, dacă ar fi să rămân. Vreau să fac ceva“, a spus Ilie Stan, care a arătat că Pătulea a fost schimbat la pauză „pe joc şi pe atitudine“, iar „pe Bratu nu l-am înlocuit după prima repriză pentru că nu aveam alte soluţii“.

Ultimii în play-off

Eşecul cu Dunărea Călăraşi i-a adus Farului o cădere de un loc în clasament, constănţenii fiind acum ultimii în turneul play-off. În celelalte partide, sâmbătă, s-au înregistrat rezultatele: Academica Clinceni - Rapid 2-3 (Neagu 60, L. Ganea 90+1 / Vl. Morar 32, 61, I. Popa 85) şi SC Bacău - Dacia Unirea Brăila 3-1 (Grumezescu 38, Vraciu 54, Corban 70 / G. Niţă 26). Clasament: 1. Rapid - 28p, 2. Călăraşi - 27p, 3. Brăila - 24p, 4. Bacău - 21p, 5. Clinceni - 20p, 6. Farul - 19p. În etapa viitoare, „marinarii“ întâlnesc Rapidul în Giuleşti, joi, 21 aprilie, de la ora 17.30, iar celelalte două meciuri sunt Călăraşi - Brăila şi Bacău - Clinceni.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii