Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii lui Doru Carali au câştigat Braşov Indoor Cup Metodă specială de mobilizare pentru puştii de la Academia Farul (galerie foto)

ro

24 Feb, 2016 00:00 3066 Marime text

 
Grupa Under-7 de la Academia de Fotbal Farul Constanţa a câştigat turneul Braşov Indoor Cup, graţie unei evoluţii deosebite, cu victorii pe linie.

Pentru a-i mobiliza cât mai bine pe puşti, antrenorul lor, Doru Carali, a recurs la o metodă specială de creştere a coeziunii grupului şi a spiritului de echipă. Tehnicianul le-a cerut micilor fotbalişti ca fiecare să-şi scrie pe antebraţ, cu markerul, câte un cuvânt spus de el. Puştii au îmbrăţişat cu bucurie această idee, apărând astfel cuvinte ca „putere“, „pasiune“, „mândrie“, „împreună“, „curaj“, „echipă“ sau „încredere“.

„Copiii au fost încântaţi“

„Eu zic că a fost o idee bună, pentru încurajare mai mult. Copiii nu au refuzat acest lucru, chiar au fost încântaţi. Nu e o metodă inventată de noi, am mai văzut-o şi în altă parte. Pe viitor, o vom folosi şi la alte grupe, întrucât văd că a prins. Dă bine. Copiii au avut scris de la început până la sfârşitul turneului. S-a mai şters, au mai scris. Au fost fericiţi cu aceste mesaje pe mânuţe“, a declarat Doru Carali.

Golaveraj 36-1 în grupă

În grupa de la turneu, Farul a realizat victorii zdrobitoare, având golaverajul 36-1: 11-0 cu Kids Tâmpa White (Ianis Babu - 3 goluri, Alexandru Manole 3, Darius Popa 2, Mario Ghizu, Andi Seceleanu şi David Enache), 7-0 cu Junior Galaţi (Alexandru Manole 2, Darius Popa 2, Esmi Gean, David Enache şi Ianis Babu), 12-1 cu Ilie Oană Bucureşti (Alexandru Manole 3, Esmi Gean 3, Ianis Babu 2, Andi Seceleanu 2, Mario Ghizu şi David Enache), 6-0 cu FC Braşov Negru (Andi Seceleanu 3, Alexandru Manole, Darius Popa şi David Enache).

Andi Seceleanu, cel mai bun din turneu

În sferturi, Farul a trecut dramatic, la loviturile de departajare, de Zimbru Chişinău, cu 3-1, după ce, în timpul regulamentar, scorul a fost 2-2, constănţenii punctând prin Andi Seceleanu şi David Enache. În semifinale, Farul a învins la limită Petrolul Ploieşti Galben, 1-0 (prin golul lui Darius Popa), pentru ca, în finală, „marinarii“ să treacă de Sticla Arieşul Turda cu 4-2 (Andi Seceleanu 2 şi Darius Popa 2). Pe lângă medalia de aur, Farul a mai plecat de la Braşov cu un trofeu, Andi Seceleanu fiind desemnat cel mai bun jucător al turneului. Lotul care a participat la Braşov Indoor Cup a fost format din Gean Esmi, Sebastian Murguleţ, Ianis Babu, Mario Ghizu, Andi Seceleanu, Alexandru Manole, David Enache şi Darius Popa, jucători născuţi după 1 ianuarie 2009.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii