Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:33 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Echipa Tomitanii Constanţa şi-a păstrat titlul naţional Rugbystul Liviu Colceru a ieşit campion ieri, iar peste o săptămână va fi operat la cap (galerie foto)

ro

16 Jun, 2014 00:00 4239 Marime text
Echipa de rugby Tomitanii Constanţa a cucerit al doilea titlu naţional la rând, ieri, impunându-se în întrecerea juniorilor până în 17 ani. Turneul final s-a disputat pe litoral, iar jucătorii pregătiţi de Cristian Cojocaru şi Adrian Tinca au înregistrat numai victorii
 
Finala mare a Campionatului Naţional s-a disputat ieri, pe stadionul „Constructorul Cleopatra“ din Complexul Sportiv „Badea Cârţan“, Tomitanii învingând fără probleme, cu 35-10 (14-3), formaţia CTMRTF Bucureşti. Treapta a treia a podiumului a fost ocupată de CSS Bârlad. La finalul competiţiei, campionii au urcat alături de părinţi, rude şi apropiaţi într-un autocar descoperit şi au făcut turul oraşului, la fel ca anul trecut, când s-au impus la categoria Under-16.
 
Un nou sezon de excepţie pentru Tomitanii Constanţa, care au pus stăpânire pe rugby-ul juvenil românesc. Dobrogenii au dominat cu autoritate turneul regulat, faza semifinală şi cea finală, la ultimele două înregistrând numai victorii. În succesul de ieri cu CTMRTF, „15“-le de start al campionilor a fost: Robert Băbănău, Marian Drăguţ, Liviu Colceru, Enghin Sali, Cristian Ştefan, George Petiu, Teodor Andrei, Radu Corcheş, Mădălin Mihalache, Tiberiu Oţelea, Andrei Lupu, Cătălin Mişcoci, Mihai Lămboiu, Andrei Părăleşte şi Dragoş Burlacu (cpt.). Pe banca de rezerve au luat loc Adrian Dina, Mircea Militaru, Alexandru Dumitraşcu, Alexandru Ardeleanu, Bogdan Necoară, Alexandru Alexe şi Elvin Isleam. Completat cu Răzvan Ser, Valeriu Mechenici şi Sebastian Iuliu, acesta a fost grupul care s-a dovedit invincibil şi în acest sezon. În finala de ieri, la care unul dintre asistenţi a fost Robert Andrei Diaconescu (şeful arbitrilor constănţeni de rugby), de la Tomitanii au marcat Lămboiu (două eseuri), Sali, Părăleşte, Mihalache (câte un eseu) şi Mişcoci (cinci transformări). CTMRTF au punctat dintr-un eseu transformat şi o lovitură de pedeapsă. În finala mică, CSS Bârlad a învins CSS Unirea Iaşi cu 12-7 (0-0), iar în partida pentru locurile 5-6 CSO Pantelimon a câştigat cu 44-5 (24-0) în faţa echipei CNAV Bucureşti.
Campionii au primit tricourile, medaliile şi cupa de campioni din mâna lui Dan Georgescu, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Rugby Constanţa. Alţi doi constănţeni, foşti mari rugbyşti ai României, Nicolae Fulina şi Cătălin Sasu, au participat la premierea de ieri a echipelor. După ce meciul s-a încheiat, rugbyştii campioni au mers în faţa galeriei şi i-au mulţumit pentru sprijin, interpretând, strânşi toţi în grămadă, celebrul lor cântec. Unii dintre rugbyşti au fost asaltaţi şi de prietene şi iubite, care i-au sărutat cu foc. După ce au dat frâu liber bucuriei şi şi-au aruncat în sus antrenorii, tinerii de la Tomitanii au făcut turul oraşului, aşa cum le şade bine unor campioni, într-un autocar descoperit, alături de părinţi, rude şi prieteni.
 
„Nu a debarcat nimeni din această frumoasă corabie de la malul mării“
 
Antrenorul Cristian Cojocaru a remarcat victoria elevilor săi. „Un nou an încununat de succes. Aceşti copii ne-au oferit cel mai frumos cadou, titlul. Le mulţumesc pentru eforturile deosebite pe care le fac pentru a câştiga, an de an, medaliile de aur. A fost mai greu în acest sezon, pentru că în grupa turneului final am întâlnit vicecampioana şi medaliata cu bronz de anul trecut. Orice pas greşit în serie te aruncă în finala mică ori în partida pentru locurile 5-6, cum s-a întâmplat cu CSO Pantelimon. Au fost trei victorii muncite, le-am spus copiilor că sunt trei finale. S-au concentrat foarte bine pe parcursul întregului turneu. Încă de la turneul semifinal, i-am simţit conectaţi. Şi acolo am avut victorii pe linie, ceea ce mi-a dat încredere că vom câştiga un nou titlu. Încercăm să ne impunem şi în sezonul viitor. Vor trece la Under-18, unde este Campionat European, iar zece dintre băieţii noştri sunt în vederile selecţionatei de la această categorie de vârstă. Sunt toate şansele să vedem la echipa mare şi jucători de la Tomitanii. Cheia succesului nostru este grupul, el a făcut diferenţa. Nu a debarcat nimeni din această frumoasă corabie de la malul mării. Nimeni nu vrea să renunţe. Toată lumea e mai activă, mai îndârjită. Sunt foarte încântat de acest lucru şi pot spune cu mâna pe suflet că şi la anul vom fi pe podium. Avem foarte mulţi oameni în spate care ne ajută“, a arătat Cristian Cojocaru.
 
Trei formaţiuni tumorale de natură benignă
 
Dintre rugbyştii de la Tomitanii, Liviu Colceru, care este originar din comuna Nicolae Bălcescu, va fi operat la cap, la Bucureşti. Sportivul are pe creier trei formaţiuni tumorale de natură benignă, iar două dintre ele vor trebui eliminate pe cale chirurgicală. „Pe 22 iunie, va face un set de analize, iar, o zi mai târziu, va fi operat. Are trei tumori la creier, două mai mari, care trebuie scoase, şi una mai mică, pentru care am înţeles că nu e nevoie de intervenţie chirurgicală. Nu e însă nimic cancerigen. Liviu se simte bine, dar sunt perioade în care are crize“, a declarat mama rugbystului, Violeta, care a fost prezentă ieri la meci.
 
Un nou turneu final la Constanţa
 
De astăzi şi până pe 22 iunie, pe terenul „Constructorul Cleopatra“ se dispută un alt turneu final la rugby, cel rezervat categoriei de vârstă Under-18, la care, pe lângă echipa CS Cleopatra Mamaia (antrenori, Radu Nicolae Mocanu şi Victor Bezuşcu), mai participă ACS Flamingo Bucureşti, CSA CSS Steaua Bucureşti, RCM U Vest Timişoara, Industria Sârmei 1921 Câmpia Turzii şi CSS Gura Humorului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii