Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:10 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Derby-ul fotbalului local, de duminică, stârneşte pasiuni şi ambiţii enorme La Peştera, joacă Steaua şi Dinamo de Constanţa (galerie foto)

ro

21 Nov, 2013 00:00 3513 Marime text
Rivalitatea deosebită dintre echipele de fotbal din Peştera şi Ostrov îşi consumă, peste trei zile, un nou episod. Joacă locul unu cu locul doi, iar la partidă se anunţă un spectacol deosebit 

Păstrând proporţiile, echipele CS Peştera şi Dunărea Ostrov, din Liga a V-a a judeţului Constanţa, Seria Sud, sunt ca Steaua şi Dinamo. Rivale tradiţionale, cele două au făcut mereu meciuri frumoase, iar duminică, 24 noiembrie, se întâlnesc din nou, la Peştera, în etapa a 13-a a campionatului. Miza partidei - aceeaşi de când lumea şi pământul: locul întâi, ocupat în prezent de Ostrov, care are două puncte în plus faţă de Peştera.

Meciul, care va începe la ora 13.30, o găseşte pe Dunărea în fotoliul liderului, cu 31 de puncte. Vice-lidera Peştera are 29 de puncte. Ambele echipe sunt neînvinse, iar Ostrov are majoritatea cifrelor de clasament mai bune: zece victorii şi un egal în 11 partide, +13 la adevăr şi 60-7 golaveraj (cel mai bun atac şi cea mai bună apărare din toate cele trei serii ale Ligii a V-a). De cealaltă parte, Peştera a câştigat nouă dintre cele 11 meciuri susţinute, are +14 la adevăr şi 49-11 golaveraj. Ambele echipe vin după victorii în runda a 12-a. Peştera a câştigat în deplasare cu Speranţa Nisipari (3-0), în vreme ce Ostrov a dispus acasă de Sport Prim Oltina cu 7-0. Alexandru Mocanu, directorul sportiv al CS Peştera, recunoaşte cu sportivitate că favorita partidei de duminică este Dunărea. „Este mult mai în formă ca echipa noastră. Are mai multe puncte, mai multe goluri marcate şi mai puţine primite. Deţine prima şansă. Am văzut-o pe viu pe meciul cu Marmura Deleni (câştigat cu 8-2 în deplasare) şi m-a impresionat. Nu degeaba ocupă locul întâi. E un lider meritoriu, însă pe care sperăm să-l detronăm duminică, pentru că şi noi avem echipă bună şi vom beneficia de sprijinul suporterilor. Cine bate ia cununa de lauri. Dacă vom fi noi câştigătorii, vom trece pe prima poziţie, cu un punct avans, dacă bate Ostrov, se distanţează la cinci puncte. Oricum, pregătim un spectacol deosebit la meci. Sperăm să ne ajute şi vremea şi să vină lume multă la stadion. Vor avea ce vedea. Cu Ostrov am făcut în decursul anilor cele mai frumoase meciuri din judeţ. Chiar dacă noi conducem la capitolul victorii, duelul cu ei este unul echilibrat. În sezonul trecut, în care am devenit campionii Ligii a V-a, am câştigat cu 1-0 la Peştera şi am făcut egal, 2-2, în deplasare”, a spus  Alexandru Mocanu.

„Îl ghiceşti că-i fotbalist după cum stă echipamentul pe el”

Diferenţa dintre Dunărea Ostrov şi CS Peştera este dată de un singur egal, surprinzătorul 2-2 făcut de Peştera acum două etape în propriul fief, cu Tineretul Valea Dacilor, una dintre codaşele clasamentului. „Ne-am dat cu stângul în dreptul. Toată echipa a prins o zi mai slabă, însă am avut şi ghinion, în ultimele zece minute irosind şapte ocazii. Acesta este punctul nostru slab, ratăm mult. Băieţii sunt însă motivaţi să câştige meciul cu Ostrov. Au promis victoria. Alături de noi este şi primarul comunei Peştera, Valentin Vrabie, care face tot posibilul să ne ajute. Printre altele, băieţii sunt cu drepturile financiare la zi, şi-au primit banii. Ne punem mari speranţe în mijlocaşul nostru dreapta, Dumitru Anuţa. E în mare formă, dovedind-o în ultimele meciuri. Mita are 24 de ani şi o viteză care îl recomandă pentru ligile superioare. E de patru ani la noi. Chiar şi dacă nu l-ai cunoaşte, îl ghiceşti că-i fotbalist de soi după cum stă echipamentul pe el. A jucat şi la Liga a III-a, la CSM Medgidia, la 17 - 18 ani. Alături de el, experimentata tripletă Feta - Hampu - Piron şi ceilalţi jucători îi pot face o mare bucurie comunei Peştera, duminică. La meci şi-au anunţat prezenţa şi foşti jucători de-ai noştri, atraşi de spectacolul care e garantat. Derby-urile Peştera - Ostrov au produs mereu doar fotbal, într-o atmosferă de respect, fără jigniri şi violenţe. Aceste meciuri sunt altceva în fotbalul constănţean”, a punctat Alexandru Mocanu.

„O victorie ar confirma parcursul nostru de până acum”

Gheorghe Ilinca, preşedintele Dunării Ostrov, spune că echipa sa va trata cu seriozitate partida, aşa cum abordează fiecare meci, indiferent de adversar. „Fie că am jucat cu Marmura Deleni sau cu adversari mult mai puternici, gen Danubius Rasova sau Sport Prim Oltina, am evoluat la fel, concentraţi. Şi i-am cam surclasat pe toţi. Am înregistrat un singur egal, la Independenţa, însă pe o suprafaţă de joc imposibilă, pe care nu se poate juca. O victorie la Peştera ar confirma parcursul nostru deosebit de până acum. Sunt ambiţii de ambele părţi, având în vedere rivalitatea dintre cele două formaţii şi faptul că e în joc locul întâi. Conform calculului hârtiei şi în lumina a aceea ce am arătat până acum, o victorie a noastră ar fi normală. Mingea e rotundă însă, astfel că se poate întâmpla orice, mai ales la acest meci. Peştera e neînvinsă de aproape doi ani. Nu e uşor să o baţi acasă la ea, dar noi suntem încrezători. Sperăm ca pe gazon să guverneze fair-play-ul şi să nu avem parte de decizii eronate de arbitraj, care să vicieze rezultatul final”, a arătat Gheorghe Ilinca. Acesta a remarcat evoluţiile de până acum ale Dunării Ostrov. „Avem un joc frumos, spectaculos. Arbitrii şi observatorii ne-au spus că nici la Liga a IV-a nu se joacă aşa. Secretul stă în unitatea grupului”, a arătat preşedintele Dunării Ostrov.        
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii