Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Credem că e cea mai bună soluţie“ Ce au discutat Elisabeta Lipă şi Claudiu Teliceanu referitor la stadionul „Farul“

ro

01 Sep, 2016 00:00 3840 Marime text


Claudiu Teliceanu, directorul Direcţiei pentru Sport şi Tineret a judeţului Constanţa, a avut o întâlnire la Bucureşti cu Elisabeta Lipă, ministrul Tineretului şi Sportului, pe tema complexului sportiv „Farul“, ajuns într-o stare de evidentă degradare.   
 
Acum 15 ani, pe 12 iulie 2001, baza sportivă Farul Constanţa a fost dată în folosinţă gratuită (pe o perioadă de 49 de ani), prin hotărâre de Guvern, Clubului Sportiv Fotbal Club Farul Constanţa. Însă, de când FC Farul a fost preluat, în 2009, de către Giani Nedelcu, baza sportivă s-a degradat continuu, iar cum complexul este proprietate publică a statului român, MTS şi reprezentanta ei la Constanţa, DJST, caută soluţii pentru readucerea bazei pe linia de plutire.

Stadionul trebuie să redevină un obiectiv important

„Am avut o discuţie informală cu doamna ministru pe marginea acestui subiect. Din punctul nostru de vedere, atât al dânsei, cât şi al meu, este o idee bună ca baza să fie transmisă din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului, în domeniul public al municipiului Constanţa şi în administrarea Consiliului Local al municipiului Constanţa, cu obligaţia acestuia de a realiza, într-un termen rezonabil, o serie de investiţii care să asigure punerea în valoare a stadionului, dar şi cu alte responsabilităţi, care se regăsesc deja în proiectul de hotărâre de Consiliu Local. Am dezbătut un asemenea transfer ca variantă posibilă, pe care suntem dispuşi să o luăm şi să o susţinem. Credem că, la momentul actual, aceasta este soluţia cea mai bună pentru ca stadionul să redevină un obiectiv important pentru sportul din Constanţa“, a declarat Claudiu Teliceanu. 

La următoarea şedinţă, vin şi reprezentanţi ai DJST

Printre proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local municipal de ieri se afla şi cel privind solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea către municipalitatea constănţeană a imobilului situat în strada Primăverii nr. 2 (adică baza sportivă „Farul“). Proiectul de hotărâre a fost retras însă de pe ordinea de zi, iar în această situaţie, Claudiu Teliceanu spune că, la următoarea şedinţă de CL, vor solicita să participe şi reprezentaţi ai DJST Constanţa, care să explice situaţia.

Explicaţii către Consiliul Local

„Ne dorim să fim prezenţi şi noi, pentru a prezenta şi colegilor din Consiliul Local care este viziunea noastră, care sunt problemele şi care soluţie credem că e cea mai bună. Să vedem în ce măsură vom derula un demers comun, aşa cum, în primă fază, am crezut că există. Se pare că trebuie să oferim aceste explicaţii în cadrul şedinţei de CL şi sper ca, până data viitoare, să lămurim şi să se lămurească toată lumea că aceasta e cea mai bună soluţie pentru constănţeni. Am analizat cele mai bune opţiuni. În momentul acesta, la nivel informal, gândim că cea mai bună variantă este ca şi Consiliul Local să se implice şi să preia baza în patrimoniul municipiului Constanţa şi în administrare proprie“, a arătat Claudiu Teliceanu. 

Deschidere şi pentru alte variante

Şeful DJST Constanţa crede că aceasta e cea mai bună opţiune şi pentru că „ar presupune cel mai rapid mod de a aduce la un standard minim acest obiectiv, până se va reuşi implementarea unor proiecte europene sănătoase“. Direcţia constănţeană şi ministerul sunt deschise însă şi altor soluţii.
 
„Dacă cineva crede că există o variantă mai bună, noi suntem deschişi să o discutăm şi să o analizăm. Scopul nostru e să găsim cea mai bună soluţie. Am înţeles că nu există un consens în acest moment pe tema stadionului în Consiliul Local. Tocmai de aceea, data viitoare, la următoarea şedinţă, vom solicita să participăm şi noi, de la DJST, ca să expunem tuturor situaţia. E foarte posibil ca mulţi să nu cunoască situaţia juridică a stadionului. Dacă nu cunoşti în amănunt care e situaţia, e greu să iei o decizie care să fie şi cea mai bună“, a punctat Claudiu Teliceanu.      
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii