Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:35 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Căpitan şi cu Galatasaray. „Sunt mândru“ În Antalya, banderola FC Viitorul stă şi pe braţul tânărului Virgil Ghiţă (galerie foto)

ro

20 Jan, 2018 00:00 4068 Marime text
Tânărul fundaş al FC Viitorul Virgil Ghiţă este unul dintre jucătorii care poartă banderola de căpitan în partidele amicale din Antalya
 
În vârstă de 19 ani, stoperul a debutat în Liga 1 în tricoul Viitorului în octombrie 2017, la meciul de la Ovidiu cu CFR Cluj, câştigat cu 1-0. Internaţional de tineret al României, Ghiţă a jucat în toate dintre cele patru amicale de până acum ale campioanei României în Turcia, de două ori fiind titular. Totodată, a purtat şi banderola de căpitan, aflându-se în această onorantă postură inclusiv în repriza secundă a partidei cu Galatasaray, atunci când a fost trimis pe teren, în locul primului căpitan al FC Viitorul, Bogdan Ţâru.
 
Născut pe 4 iunie 1998, la Piteşti, şi crescut în centrul de copii şi juniori al Academiei Hagi, Virgil Ghiţă a fost cel de-al 33-lea jucător debutat de FC Viitorul în Liga 1 dintre cei proveniţi din propria pepinieră. În disputa cu Galatasaray din Antalya a jucat din minutul 46 până la final şi a fost căpitan în acest interval.
 
„Sunt foarte mândru de acest lucru. Am prins mai multă încredere în mine. Contra lui Galatasaray, echipa a făcut o figură frumoasă. A fost un meci bun al nostru, contra unor jucători experimentaţi. Sperăm să fie cât mai bine în continuare“, a declarat Virgil Ghiţă.
 

„Ne va prinde foarte bine pe viitor“

 
Banderola s-a aflat pe braţul tânărului apărător şi când acesta a fost folosit, în meciurile următoare: titular cu Skenderbeu (înlocuit după pauză de Ţâru); din minutul 70 (în locul lui Dumitrescu) în confruntarea cu Grasshoppers Zurich; titular integralist cu Luch Vladivostok.
 
„Este un cantonament bun, e foarte bine că am venit la Belek să ne pregătim. Avem patru meciuri foarte importante în turneul regulat al Ligii 1 pentru a intra în play-off. În 2018 sper să prind cât mai multe meciuri şi să joc cât mai mult. Suntem mulţi tineri la echipa mare. Ne ştim foarte bine şi ne avem ca fraţii. Suntem de mult împreună, iar acest lucru ne ajută enorm. Contează foarte mult să jucăm de tineri la prima echipă, ne obişnuim cu ritmul, cu intensitatea şi cu adversari mult mai puternici ca noi. Ne va prinde foarte bine pe viitor. Este foarte bine că sunt şi la echipa naţională de tineret, unde ne aşteaptă meciuri foarte importante“, a mai spus Virgil Ghiţă.
 

Speră să progreseze de la zi la zi

 
În disputa cu Grasshoppers, golul Viitorului a fost marcat de Ianis Hagi, care a punctat pentru 1-0 din lovitură liberă de la 20 de metri. Revenit de la Fiorentina, Ianis spune că a învăţat multe la echipa italiană şi că a crescut din multe puncte de vedere. „Nu se poate spune că, pentru mine, e un nou început. Aşa e atunci când te apuci de fotbal. După aceea sunt părţi mai bune sau mai puţin bune, peste care trebuie să ştii să treci. Eu consider că m-am maturizat, şi în teren, şi în afara lui. Sper să progresez de la zi de la zi, aşa mi-am propus. I-am ţinut la curent permanent pe colegii mei de la Fiorentina despre rezultatele Viitorului. M-au felicitat, dar şi pe tata, pentru această performanţa unică de a deveni campioana României. Le-am spus multe despre Academie şi au fost plăcut surprinşi“, a precizat Ianis.
 

Jucătorii tineri şi promovarea lor

 
Fiul lui Gică Hagi spune că Viitorul e pe drumul cel bun. „E foarte important pentru un jucător tânăr să participe la un asemenea cantonament, alături de fotbalişti experimentaţi. Îţi prinde bine. La Viitorul prioritatea sunt jucătorii tineri şi promovarea lor. Suntem pe drumul cel bun, am ieşit campioni cu o echipă foarte tânără. În campionat, abordăm fiecare meci la victorie, cum am fost învăţaţi de mici. Vrem să câştigăm mereu şi vom vedea ce va fi. Sperăm să jucăm cât mai bine şi să acumulăm multe puncte. Sperăm să scoatem maximum din cele patru meciuri şi să pătrundem în play-off“, a punctat Ianis.
 

Luni, alte două amicale

 
În cantonamentul din Antalya, unul dintre componenţii lotului, internaţionalul de tineret Andrei Ciobanu, a fost sărbătorit cu ocazia împlinirii vârstei de 20 de ani. „Academia de Fotbal Gheorghe Hagi şi clubul Viitorul îi urează multă sănătate, fericire şi împliniri lui Andrei Ciobanu. La mulţi ani!“, a fost mesajul postat pe pagina de Facebook a celor două structuri sportive. FC Viitorul va susţine următoarele două amicale în Antalya luni, 22 ianuarie, contra formaţiilor Kapaz (din Azerbaidjan) şi FC Rostov (din Rusia).
 
Sursa foto: fcviitorul.ro
 
Citeşte şi:
 
Fotbalist la FC Viitorul Virgil Ghiţă a fost sărbătorit în cantonamentul echipei naţionale
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii