Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Năvodari, partenerul proiectului Renaşterea Mamografii şi teste Babeş-Papanicolau gratuite pentru doamnele din oraş (document)

ro

01 Aug, 2014 00:00 3043 Marime text
Femeile din Năvodari vor primi consultaţii medicale gratuite: mamografii şi teste Babeş-Papanicolau. În acest sens, pe data de 8 august, ora 12.00, în sala de şedinţă a Casei Căsătoriilor din Năvodari, preşedintele Fundaţiei Renaşterea, Mihaela Geoană, şi vicepreşedintele fundaţiei, Cristiana Copos, vor prezenta femeilor din Năvodari programul Unitatea Mobilă de Diagnostic – Renaşterea, ce oferă investigaţii medicale gratuite pentru sâni şi col uterin.

Activitatea programului „Renaşterea Diagnostic Mobil - Sân şi Col Uterin“ va începe vineri, 8 august, la Năvodari, urmând ca acesta să fie disponibil până pe data de 4 septembrie. Prin acest program, se oferă mamografii şi teste Babeş-Papanicolau în regim de gratuitate femeilor din comunităţile cu acces limitat la aceste tipuri de investigaţii medicale. Fundaţia Renaşterea a adus în ţară prima unitate mobilă pentru investigaţii de sâni şi de col uterin, pentru diagnosticarea precoce a cancerului, în anul 2008. În cadrul Unităţii Mobile pentru investigaţii de sân şi de col uterin, sunt amenajate un cabinet ginecologic şi unul de radiologie - mamograf. Până în prezent, Unitatea Mobilă de Diagnostic Renaşterea a ajuns în 32 de localităţi ale României, iar peste 16.400 de femei au beneficiat de servicii medicale gratuite, fiind efectuate 14.720 de teste Babeş-Papanicolau şi 8.386 de mamografii. Unitatea Mobilă Renaşterea reprezintă o investiţie de peste 300.000 de euro, finanţată de Enel Cuore Italia, iar costurile de operare în perioada august - noiembrie 2014 provin din finanţare POSDRU şi din fonduri proprii ale fundaţiei.

Primăria Năvodari este partenerul local al proiectului, susţinând Fundaţia Renaşterea pe plan local prin cazarea personalului medical, efectuarea programărilor, asigurarea racordului la electricitate, alimentare cu apă şi pază.

„Sănătatea este un dar pe care trebuie să învăţăm să îl preţuim şi să îl păstrăm. Controlul medical efectuat anual este deosebit de important, deoarece acesta ne ajută să depistăm orice afecţiune din timp, pentru a putea fi vindecată. Prin acest proiect, dorim să venim în sprijinul femeilor care, din motive financiare sau geografice, nu pot beneficia de aceste servicii medicale, aducând cabinetele medicale la ele în localitate. Mulţumesc finanţatorilor acestui proiect deosebit de important pentru femeile din ţara noastră şi primarului Matei pentru amabilitatea de a ne sprijini în realizarea lui la Năvodari!“, a declarat Mihaela Geoană, preşedintele Fundaţiei Renaşterea.

Unitatea Mobila Renaşterea va staţiona în incinta parcului central al oraşului Năvodari, iar programările se pot face la numărul 0241.761.603 sau la sediul Primăriei Năvodari. Fundaţia Renaşterea a fost înfiinţată în anul 2001, aducând pentru prima dată în atenţia publicului o problemă cu implicaţii majore în viaţa femeilor: cancerul de sân. În urma activităţii susţinute, Guvernul României a acordat Fundaţiei Renaşterea, în anul 2008, statutul de Organizaţie de Utilitate Publică. În 13 ani, Fundaţia Renaşterea, prin centrele sale medicale, a oferit peste 42.000 de investigaţii medicale gratuite femeilor din întreaga ţară.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii