Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:01 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria cauta beneficiarii locuintelor ieftine prin mica publicitate

ro

06 Jul, 2010 01:56 1359 Marime text
locuinte.jpgÎntr-un cotidian localapărut ieri, autorităţile locale anunţau 18 dintre beneficiarii locuinţelorieftine că pe 7 iulie sunt chemaţi la sediul primăriei Constanţa, între 8.00 -16.00, pentru a clarifica anumite aspecte care ţin de antecontractele devânzare-cumpărare încheiate, în vederea achiziţionării unei locuinţe ieftine înAnsamblul „Baba Novac"

Pentru a afla scopul acestui anunţ prin care erauvizate doar 18 persoane din sutele de beneficiari de case ieftine, amcontactat-o pe Elisabeta Ungureanu, şefa Biroului de Implementare a Programuluide Locuinţe Ieftine pentru tineri.

De altfel, bănuielile s-au şi adeverit, încă de laschimbul de replici cu şefa Biroului de Implementare. Ungureanu ne-a declaratcă cei din serviciul condus de ea nu au reuşit să îi găsească pe semnatariiantecontractelor la adresele şi numerele de telefon indicate iniţial de aceştiaşi au procedat la o măsură mai practică şi de la care se aşteaptă rezultate maibune. „Am considerat că este singura cale prin care putem să îi găsim. Nu aufost de găsit la nici un număr de telefon indicat. De aceea am dat acestanunţ", a explicat Ungureanu. Şefa din primărie a mai susţinut că deşi anunţula fost transmis cotidianului în cauză şi joia şi vinerea trecută, dar şi ieri,niciun beneficiar din cei anunţaţi să vină la primărie nu a dat vreun semn căar vrea să-şi definitiveze antecontractele.

La mare căutare, şi nu prea

O bună parte dinbeneficiarii primelor locuinţe din Ansamblul Baba Novac, extraşi public în mai2008, cu câteva zile înainte de alegerile locale, au renunţat, rând pe rând, lanorocul de a se fi aflat pe lista celor care ar putea avea o casă nouă.

Ghinionul celor careau iniţiat acest program a fost, pe lângă criza care le-a dat planurile pestecap, şi avansul de 20% din valoarea finală a locuinţei pe care l-au solicitat,hotărâre votată de aleşii locali în şedinţa din noiembrie 2009.
20% din suma totală cu care primăria vindeaapartamentul sau garsoniera trebuia virată în contul constructorului în termende 20 de zile de la data comunicării. Mai mult, dreptul acestora asupralocuinţei ieftine expira dacă beneficiari nu răspundeau invitaţiei în termen decinci zile de la primirea acesteia, la locaţia şi orarul comunicate, loculacestora fiind luat de următorii norocoşi. De altfel, proiectul caselor ieftinea fost baza platformei electorale a primarului Radu Mazăre prin care şi-a atrasde partea sa tinerii constănţeni, promiţându-le case la preţ mult mai mic faţăde ceea ce le oferea piaţa imobiliară la momentul 2008.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii