Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:28 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnalul de Constanţa Unii pensionari iau pachete şi pentru alţi beneficiari!?

ro

09 Aug, 2011 12:00 1202 Marime text

Ca de fiecare dată când Primăria Constanţa distribuie pachete cu alimente pensionarilor şi persoanelor nevoiaşe, beneficiarii se aşază la cozi interminabile încă din toiul nopţii. Aşa s-a întâmplat şi în noaptea de duminică spre luni la centrele de distribuire a acestora în preajma sărbătorii de Sfântă Mărie.

Deşi municipalitatea a atenţionat mereu că pachetele pe care le acordă lunar pensionarilor şi persoanelor nevoiaşe sunt suficiente, aceştia au senzaţia că dacă nu vin cu noaptea-n cap nu vor apuca să intre în posesia lor. Clubul pensionarilor de pe strada Duiliu Zamfirescu este unul dintre punctele unde Primăria Constanţa distribuie pachete cu alimente. Ca pe vremea comuniştilor, pensionarii au venit aici cu mult timp înainte ca angajaţii primăriei să-şi facă apariţia, fie pentru că nu mai aveau somn, fie pentru a mai profita de ocazie şi a mai socializa cu semenii lor. Şi asta în condiţiile în care ei pot intra în posesia pachetelor cu alimente oferite gratuit de municipalitate zilnic, în perioada 8 -12 august.

Pachetele conţin un pui, un litru de ulei şi câte un kilogram de zahăr, făină şi orez, iar din cauza crizei economice le primesc de opt ori pe an. Potrivit primarului Radu Mazăre, Primăria Constanţa alocă anual în jur de două milioane de euro pentru acordarea acestor ajutoare. De ele beneficiază persoanele cu pensii de până la 800 de lei, cele care au peste 60 de ani şi nu au venituri, precum şi persoanele cu handicap. Distribuirea se face la zece centre din municipiul Constanţa, începând cu ora 6,00 şi până la ora 12,00, tocmai pentru a-i feri pe bătrâni de statul în soare. E drept că pentru beneficiari alimentele respective constituie un real sprijin, dar ăsta nu este un argument pentru a sta ore întregi în picioare sau pe scările centrelor de distribuire. Unica explicaţie plauzibilă a perseverenţei de care dau dovadă bătrânii ar putea fi faptul că luni, 8 august, în jurul orei 10.30, la clubul pensionarilor de pe strada Duiliu Zamfirescu puteau fi văzuţi pensionari care se chinuiau să care câte două, chiar trei sacoşe cu alimente, ceea ce-i face pe unii dintre ei să creadă că nu vor mai apuca să-şi ia raţia.

www.jurnaldeconstantaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii