Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:26 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber Locuinţele ieftine marca Mazăre au rămas doar un vis şi pentru locuitorii din Medgidia

ro

23 Nov, 2010 12:02 767 Marime text
Proiectul „Locuinţe ieftine pentru tineri", lansat de primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, se pare că i-a amăgit pe mulţi până în prezent. De la cei care visau la un astfel de imobil până la primari care, uimiţi de succesul (ce-i drept mai mult de imagine) al edilului tomitan, s-au arătat şi ei interesaţi de idee, doar - doar vor atinge măcar o parte din cota de popularitate a longevivului primar de la malul Mării Negre. Dar cum socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg, iată că nici la Constanţa tinerii nu au apucat încă să se mute în casele mult trâmbiţate, şi nici în alte localităţi proiectul nu a apucat să ajungă la final.

Medgidia este una dintre localităţile care a îmbrăţişat cât ai zice „peşte" ideea măreaţă a primarului Radu Mazăre. Prin februarie 2009, primarul Marian Iordache participa cot la cot cu primarul Constanţei la o conferinţă de presă în cadrul căreia anunţa că va aplica şi la Medgidia proiectul măreţ „Locuinţe ieftine pentru tineri".

Mult zgomot pentru... un eşec

Zis şi făcut. Mazăre, pretinzând chiar că trece peste barierele politice în numele binelui oamenilor, i-a înmânat atunci lui Iordache inclusiv documentaţia necesară, planşele şi chiar hotărârile de consiliu pe care ar fi trebuit numai să le aprobe distinşii consilieri, toată documentaţia fiind lucrată de angajaţii de la Primăria Constanţa.

Ce i-a atras atunci pe edilii din Medgidia?! Primarul Marian Iordache susţinea, la vremea respectivă că „Primăria Constanţa este un exemplu în România pentru modul în care a abordat problema locuinţelor ieftine pentru tineri". În fond, ceea ce i-a atras de fapt a fost nimic mai mult decât popularitatea pe care Mazăre şi-a câştigat-o cu acest proiect într-un timp foarte scurt. Că în rest, nici nu poate fi vorba despre succesul proiectului atâta timp cât nici la Constanţa el nu îşi demonstrase pe viu utilitatea.

N-au făcut nici proiectul

Iată că suntem la aproape doi ani de la măreaţa întâlnire şi... nici la Constanţa mult aşteptatele locuinţe nu prea îşi mai găsesc cumpărători, pe de o parte, dar nici administraţia locală nu le-a finalizat, de cealaltă parte, ceea ce reprezintă o bilă neagră cu siguranţă, cel puţin până în prezent. Cât despre Medgidia, locuinţele ieftine ale lui Mazăre nu au reuşit nici măcar să treacă de studiul de fezabilitate (SF) şi proiectul tehnic (PT). Concret, potrivit primarului municipiului Medgidia, până în prezent nu s-au găsit banii necesari pentru a suporta cheltuielile pentru SF şi PT. Ar fi fost vorba de suma de aproximativ 420.000 lei, după cum a declarat Iordache pentru „Cuget Liber". Edilul a menţionat că dacă se găsesc aceşti bani, proiectul ar putea fi repus pe picioare pentru că terenul este rezervat în continuare pentru această investiţie. Ar trebui să se construiască patru blocuri cu câte o scară, cu patru nivele şi pe fiecare nivel să fie câte un apartament cu trei camere, două cu două camere şi o garsonieră.

www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii