Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:29 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Programul economic al PNL Reducerea TVA la 16% şi creşterea venitului mediu

ro

21 May, 2014 00:00 1348 Marime text
Programul economic al PNL, adoptat vineri în Delegaţia Permanentă, propune plafonarea TVA şi a altor impozite şi taxe la 16%, mizând pe diminuarea taxelor parafiscale cu cel puţin 50%. „Partidul Național Liberal are un program aplicat, concret, pentru politicile pe care le susține în Parlamentul European, intitulat Prosperitate Națiune Libertate, în care prezentăm soluții la probleme esențiale care țin de economie, de infrastructură, de tipul de alocare a fondurilor europene, de opțiunile europene și de politicile europene“, se precizează într-un comunicat de presă remis de formaţiunea politică.
Astfel, potrivit programului economic, impozitarea muncii ar urma să ajungă de la 45%, procentul actual plătit de angajat şi angajator, la 16%,  plătit de angajat, şi tot atât de către angajator. De asemenea, scăderea TVA - de la 24% la 16%, impozitul pe profit, cel pe dividende şi impozitul pe venit la nivelul de 16%, dar şi revizuirea anuală a nivelului salariului minim pe economie ar trebui ca, în decurs de cinci ani, să aibă ca efect antrenarea sporirii nivelului venitului mediu.
În viziunea PNL, „programul economic are două obiective majore: dezvoltarea clasei de mijloc care să reprezinte peste 50% din populația României și construirea unei economii competitive și a unei societăți dezvoltate. Pentru atingerea celor două mari obiective, este nevoie de un set de măsuri hotărâte, coerente, care să acționeze concomitent, pentru ca efectele lor să provoace schimbările așteptate“.
Alte măsuri prevăzute în programul PNL se referă la: revizuirea sistemului de impozite și taxe introduse în afara Codului Fiscal, așa-numitele taxe parafiscale, precum și diminuarea numărului acestora cu cel puțin 50% în decurs de trei ani; păstrarea direct la comunitățile locale a unei cote din taxele și impozitele naționale, pentru a limita alocările discreționare; acordarea de bonificații persoanelor fizice care prezintă anual bonurile fiscale de la cumpărăturile mărfurilor identificate cu risc de evaziune, precum şi optimizarea cheltuielilor statului prin revizuirea acestora și a modului de întocmire a bugetului. Potrivit comunicatului emis de liberali, „PNL are convingerea că îndeplinirea angajamentelor europene îmbinate cu respectarea interesului național reprezintă singura alternativă de asigurare a unei prosperități pe care românii o așteaptă de la o guvernare liberală“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii