Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:49 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarii, despre alianţa PSD-PNL dorită de Mazăre Ion Oprea - „Aici, PSD nu ne-ajută cu nimic. CJC ne-a luat şi oxigenul"

ro

02 Dec, 2010 21:37 3298 Marime text
cap_9.jpgUnii primari sunt de părere că o alianţă între PSD şi PNL ar fi o idee bună, alţii însă spun că nu le-ar fi de niciun ajutor. Primarul din Peştera, Valentin Vrabie, crede că Mazăre ar dori o alianţă cu PNL pentru că s-ar teme de Băsescu

Organizaţia judeţeană PSD Constanţa şi-ar dori o apropiere de PNL. Conducerea filialei, cel puţin, vede posibilă, în momentul de faţă, o alianţă cu PNL.

adrian_matei.jpgPrimarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat în cadrul emisiunii „La ordinea zilei", difuzată de Antena 3, că ar vedea posibilă o alianţă cu PNL. Întrebat de moderator cu cine crede că ar putea încheia PSD o alianţă, Mazăre a răspuns: „Cu oricine, dar acum cu PNL". Primarii constănţeni social-democraţi şi liberali au păreri împărţite în legătură cu viziunea politică a primarului Constanţei.

Primarul oraşului Techirghiol, liberalul Adrian Stan, este de părere că o alianţă cu PSD ar fi fezabilă. „Nu prea sunt în mijlocul evenimentelor politice, ci mai mult în al celor administrative. Oricum, o alianţă cu PSD este binevenită", a afirmat Adrian Stan.

Primarul comunei Săcele, liberalul Ion Oprea, nu crede că o alianţă a PNL cu PSD ar schimba în bine situaţia comunităţilor conduse de primari PNL. „Să facă ce-or şti ei mai bine. Am văzut că totuşi există contre la vârf, între conducerile partidelor. Oricum, noi suntem vitregiţi de toate, că aici PSD nu ne ajută cu nimic. Nu sunt departe de PDL, că noi cunoaştem sorgintea lor. Nu ştiu câtă treabă are Mazăre, dar Consiliul Judeţean ne-a luat inclusiv oxigenul. Să se alieze doar de dragul de a croşeta o alianţă. Noi suntem atât de supăraţi că aproape că nici nu ne mai interesează politica", ne-a declarat Ion Oprea.

Vrabie: „Mazăre s-ar alia şi cu dracu' ca să scape de Băsescu"

primari psd pnl_ Valentin Vrabie .jpgSocial-democratul Valentin Vrabie, primarul comunei Peştera, crede că altul este motivul pentru care Mazăre îşi doreşte o alianţă cu PNL. „Cred că Radu Mazăre se aliază cu oricine ca să-l dărâme pe Băsescu. S-ar alia şi cu dracu' ca să scape de Băsescu, care stă cu pistolul la tâmpla lui şi-i urmăreşte toate mişcările. Dar, bineînţeles că Radu Mazăre ia deciziile, ca de obicei, de capul lui, fără să consulte pe nimeni, ca şi atunci când a intrat la guvernare cu cei din PDL ca să-l îmbuneze pe Băsescu. Dacă a văzut că n-a reuşit, a plecat de la guvernare. Mazăre s-ar alia şi cu dracu', nu că l-ar interesa soarta judeţului şi a Constanţei, ci pentru că-i e frică de Băsescu, acesta fiind singurul om care-i împiedică extinderea caracatiţei pe care o patronează în Constanţa. Ştiu că Mazăre ar fi vrut un preşedinte ca Geoană, după cum l-a numit Iliescu, în masa căruia să bată el cu pumnul", este de părere Valentin Vrabie. Primarul din Peştera a adăugat că ar fi bine ca primarul Constanţei să o lase mai moale cu plimbările şi să se apuce de treabă. „Mai bine s-ar consola cu gândul că este un executant al voinţei cetăţenilor. Să termine cu văicărelile şi cu plimbările în străinătate şi să se apuce de treabă. Pe vremuri grele, aşa se vede un primar bun, când nu sunt bani la buget. Să înţeleg că Mazăre poate face treabă doar dacă sunt bani la buget, fără a atrage fonduri extrabugetare? Să vină în comuna Peştera să-i dau lecţii de management administrativ", a mai spus Vrabie.

Matei: „Singurul cu care nu mă înţeleg este Tucan"

Primarul oraşului Năvodari este de părere că o alianţă cu PNL ar fi una foarte bună, cu care el însuşi, în calitate de om politic, ar fi de acord. „Sunt mai multe motive care ar sta la baza acestei raţiuni: nici PSD, nici PNL nu au capacitate parlamentară să formeze singure Guvern. Trebuie să avem proiecte şi de dreapta, şi de stânga, dar şi altele". Cât despre colaborarea la nivel local cu liberalii, primarul Matei a susţinut că aceasta este foarte bună, atât cu aleşii liberali, cât şi cu cei doi parlamentari care au inclus în Colegiul lor oraşul Năvodari, senatorul Puiu Haşotti şi deputatul Gheorghe Dragomir. „Singurul cu care nu mă înţeleg dintre liberali este Tucan, care de fapt nu prea este el liberal, mai mult cameleon", a mai adăugat Matei.

Primarul din Mihai Viteazu, Gheorghe Grameni, ne-a spus că pe el o asemenea alianţă nu l-ar afecta în niciun fel, atâta timp cât la nivel local PNL are 11 consilieri locali. „Părerea mea este că un partid ar trebui să-şi păstreze doctrina. Lucrurile legate de vreo alianţă cu PNL nu se discută aici, jos, că pe noi, primarii, nu ne întreabă nimeni despre acest lucru", a afirmat edilul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii