Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dar dumnezeiesc Fetiţa Alexandrei Chirametli s-a născut la exact 14 ani de la moartea tatălui campioanei (galerie foto)

ro

28 May, 2015 00:00 5517 Marime text


24 mai 2001. Data la care jucătoarea constănţeană de tenis de masă Alexandra Chirametli, familia sa şi toţi cei apropiaţi au fost sfâşiaţi de durere din pricina morţii tatălui campioanei, Viorel, la numai 42 de ani. Alexandra avea pe atunci 14 ani, iar la exact 14 ani distanţă de la acea tragedie, Dumnezeu i-a adus în dar o fetiţă. Alexandra a devenit mamă în Franţa, primul ei copil născându-se, pe cale naturală, pe 24 mai 2015.
 
Zile pline de bucurie pentru jucătoarea constănţeană de tenis de masă Alexandra Chirametli, care a adus pe lume un copil, devenind, la 28 de ani, mămică pentru prima oară. Iar pentru ca fericirea să fie deplină, fetiţa (care se va numi Mya Victoria Maria Ramos) s-a născut în ziua şi luna în care, în urmă cu 14 ani, tatăl Alexandrei trecea în nefiinţă! Naşterea a fost naturală, nu prin cezariană, deci nu tinerii părinţi au programat data, ca un omagiu adus tatălui sportivei, ci atunci a venit fetiţa, chiar mai devreme cu o lună faţă de termen! Minunea dumnezeiască a făcut-o pe Alexandra să plângă de fericire. „Am primit un dar, ca să nu mai fiu tristă în ziua de 24 mai. Sunt foarte fericită”, a spus mama.

„Este ca un vis, un basm devenit realitate”


Alexandra a născut în Franţa, acolo unde se află de mai mulţi ani. Naşterea a decurs fără probleme, mămica şi micuţa sunt foarte bine, iar astăzi li se va da drumul acasă de la maternitate. Fetiţa a venit pe lume cu greutatea de 3,110 kg. „Totul s-a derulat foarte rapid. Am ajuns la spital la ora 17.00, iar la ora 21.45 am născut. Nu pot să descriu în cuvinte cum mă simt şi ce sentimente mă încearcă. Este ca un vis, un basm devenit realitate”, a declarat Alexandra Chirametli. Fetiţa este rodul dragostei dintre constănţeancă şi un tânăr de 26 de ani, David Ramos, şi el jucător de tenis de masă. Acesta s-a născut în Franţa, dar părinţii săi sunt portughezi. Cei doi tineri s-au cunoscut prin intermediul tenisului. „Aşteptăm să crească Mya puţin şi după aceea va fi nunta”, spune Alexandra.

Fetiţa va purta prenumele celor două bunici


Jucătoarea stă mereu cu ochii pe fetiţa sa, nu se dezlipeşte de ea. O soarbe din priviri şi nu se mai satură admirând-o. „Este o cuminţică, doarme aproape tot timpul, zâmbeşte”, e topită Alexandra după bebeluş. În ce priveşte prenumele pe care micuţa le va primi odată cu botezul, „Mya” a fost ales de mămică şi de tătic. „Am vrut un prenume scurt şi ne-am uitat pe Internet, iar aici, în Franţa, Mya se întâlneşte destul de rar”, spune Alexandra.  „Victoria” şi „Maria” - aşa le cheamă pe cele două bunici, Victoria fiind mama constănţencei, iar Maria - cea a lui David. Acesta şi-a intrat şi el foarte serios în rolul de tată. „A asistat la naştere şi ne e de mare ajutor. Este mereu aici, la spital, doarme cu noi şi se ocupă foarte mult de fetiţă”, întregeşte Alexandra un tablou de familie în care fericirea, dragostea conjugală şi grija faţă de fetiţă sunt cele mai puternice culori.        

Felicitări şi de la Cătălina Ponor


Vestea naşterii fetiţei Alexandrei Chirametli i-a umplut de bucurie şi pe prietenii şi apropiaţii campioanei. O mulţime şi „like”-uri şi comentarii au însoţit anunţul postat de jucătoare pe Facebook. Colege, colegi şi antrenori de la tenis de masă (atât de la Constanţa, cât şi din ţară), dar şi sportivi din alte ramuri au felicitat-o pe proaspăta mămică, iar micii prinţese Mya i-au urat sănătate şi mult succes în viaţă. „Să fie sănătoasă şi să aibă parte numai de bucurii în viaţă”, a spus Cătălina Ponor, triplă campioană olimpică la gimnastică. „Doamne, cât mă bucur! Bun venit pe lume, îngeraş frumos! Să îţi dea Dumnezeu mult noroc şi sănătate!”, a postat Angel Monica Elena. „Să vă trăiască, să fie sănătoasă şi să vă bucuraţi de ea!”, a transmis şi antrenoarea Liliana Sebe.   

Viorel Filimon - „Alexandra a fost de mică o luptătoare”


Născută la Constanţa, pe 11 aprilie 1987, Alexandra a început tenisul de masă la vârsta de  patru ani, la „fabrica de campioni” a Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”, căruia avea să-i aducă multe medalii, atât la competiţiile interne, cât şi la cele internaţionale. Când era mică, se plimba cu mama sa pe lângă liceu şi, găsind o uşă deschisă, a nimerit la sala de tenis de masă. Fascinată de ce a văzut acolo, a început să petreacă din ce în ce mai mult timp în incintă. Întâi le returna mingile celor care se antrenau la mese, iar apoi a intrat şi ea la pregătire. Prima care a lucrat cu Alexandra a fost antrenoarea Olimpia Purendea, după care jucătoarea a fost pregătită de corpul tehnic format din Viorel Filimon, Liliana Sebe şi Stelian Haşoti. „Alexandra a fost de mică o luptătoare. A căutat să asculte ce i s-a spus şi a adus satisfacţii”, spune Viorel Filimon. În ţară, jucătoarea a fost multiplă campioană naţională şi medaliată la toate categoriile de vârstă. În calitate de componentă a loturilor naţionale de cadete şi junioare ale României, a urcat pe podium atât la Europene, cât şi la Mondiale, în diferite probe. În străinătate, a jucat doi ani în Olanda, un sezon în Italia, iar de mai mulţi ani se află în Franţa, unde întâi a jucat la CP Mirande, iar apoi la formaţia Joue-les-Tours. În Franţa, Alexandra locuieşte în oraşul Tours. Fotografia de mai sus a fost realizată în anul 2005, iar Alexandra (în centru) este încadrată de Andreea Mămăligă, Cristina Hârâci, Eliza Samara şi Ana-Maria Sebe.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii