Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Actorul Sebastian Stan, din Constanţa la Hollywood Vedeta din Gossip Girl şi Captain America împlineşte astăzi 32 de ani

ro

13 Aug, 2014 00:00 8909 Marime text
Sebastian Stan, una dintre revelaţiile Cetăţii Filmului - Hollywood, este un tânăr român despre care se poate spune că ştie cu adevărat ce înseamnă visul american. Născut pe 13 august 1982, Sebastian Stan a copilărit într-un apartament modest din cartierul Tic-Tac din Constanţa, împreună cu mama şi bunicii materni. De la vârsta de 8 ani, a plecat cu mama sa la Viena, unde aceasta a lucrat ca profesor de pian. La 12 ani, s-au mutat în Rockland County, New York, unde mama lui s-a recăsătorit cu directorul unei şcoli private. A absolvit Universitatea Rutgers din New Jersey, urmând, în timpul acesta, un semestru la Shakespeare’s Globe Theater din Londra. Tot în perioada studiilor, apare în filme precum „Harvey“, „Cyrano de Bergerac“, „Little Shop of Horrors“, „Over Here“ și „West Side Story“. A început să se facă remarcat în roluri secundare în filme şi seriale de notorietate cum ar fi „The Black Swan“ sau „Gossip Girl“, unde a interpretat rolul lui Carter Baizen. Pe platourile de la „Gossip Girl“, a cunoscut-o pe Leighton Meester, cu care a avut o relaţie timp de doi ani, din 2008 până în 2010.

De la Gossip Girl la Captain America

Presa mondenă notează că ar fi avut o aventură, în 2011, cu frumoasa actriţă americană Dianna Agron, care, în acelaşi an, a fost inclusă în topul celor mai frumoase 100 de femei din lume. El s-a mai întâlnit cu Jennifer Morrison, co-prezentatoarea emisiunii „Once Upon a Time“, din februarie 2012, până în august 2013. Alte roluri care l-au propulsat în topul actorilor de Hollywood au fost cele din thriller-ul „The covenant“, unde actorul însuşi a realizat cascadoriile din scenariu, sau „The education of Charlie Banks“. Proiectul cel mai de succes al actorului american cu rădăcini în Constanţa a fost rolul unui supererou în filmul „Captain America“. În producţia lansată anul acesta - „Captain America: The Winter Soldier“, Sebastian Stan îmbracă haina personajului negativ Războinicul Iernii, devenind, astfel, primul actor român care interpretează un personaj ştiinţifico-fantastic în producţiile de Hollywood.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii