Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:50 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interdicţiile lui Alexiu, de la Medicină Legală!

ro

23 Jan, 2017 00:00 2259 Marime text
Judecătoria Constanţa a respins cererea procurorilor privind arestarea preventivă a lui Emil Alexiu, fost asistent în cadrul Serviciului Medicină Legală Constanţa, detaşat ulterior la Serviciul de Anatomie Patologică al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa“.
 
Mara Iacob, judecător al Judecătoriei Constanţa, a respins, conform informaţiilor noastre, propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa de luare a măsurii arestării preventive faţă de Emil Alexiu. Instanţa a dispus luarea faţă de inculpat a măsurii arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 20 ianuarie până la 18 februarie, inclusiv.
 
Lui Alexiu i-a fost impusă obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte situat în (…) fără încuviinţarea judecătorului de drepturi şi libertăţi.
 
Pe durata arestului la domiciliu, Emil Alexiu are următoarele obligaţii: să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori va fi chemat, să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele vătămate (…) sau cu membrii de familie ai acestora, cu martorii (…).
 
„Atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Dispune punerea în libertate a inculpatului reţinut, măsură executorie“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă, ea putând fi atacată la Tribunalul Constanţa.
 
Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, bărbatul este cercetat pentru mai multe infracţiuni, şi anume: „Tentativă la înşelăciune, prev. şi ped. de art. 32 din C.P., rap. la art. 244, alin. (1) şi (2) din C.P., constând în aceea cu efectuarea necropsiei, i-a solicitat unei femei (fără a obţine) suma de 1.000 de lei, susţinând în mod mincinos că aceasta reprezintă contravaloarea lucrării de necropsie efectuate unei defuncte, cu toate că valoarea expertizei este suportată, conform legii, din fondurile speciale ale Ministerului Afacerilor Interne; înşelăciune, prev şi ped. de art. 244, alin. (1) şi (2) din C.P., constând în aceea că, la data de 29.11.2016, atribuindu-şi calitatea mincinoasă de organ responsabil cu efectuarea necropsiei, a solicitat şi a obţinut de la un bărbat suma de 1.200 de lei, susţinând în mod mincinos că aceasta reprezintă contravaloarea lucrării de necropsie efectuate unui defunct, cu toate că valoarea expertizei este suportată, conform legii, din fondurile speciale ale Ministerului Afacerilor Interne, înşelăciune, prev. şi ped. de art. 244, alin. (1) şi (2) din C.P., constând în aceea că, la data de 30.09.2016, atribuindu-şi calitatea mincinoasă de organ responsabil cu efectuarea necropsiei, a solicitat şi a obţinut de la un bărbat suma de 500 de lei, susţinând în mod mincinos că aceasta reprezintă contravaloarea lucrării de necropsie efectuate defunct, cu toate că valoarea expertizei este suportată, conform legii, din fondurile speciale ale Ministerului Afacerilor Interne“.
 
Reamintim că, luna trecută, Emil Alexiu, fostul asistent de la Serviciul Medicină Legală Constanţa, a fost implicat într-un scandal de proporţii. Acest lucru s-a întâmplat după ce mama unei fetiţe care şi-a pierdut viaţa după ce a căzut de la etajul cinci al unui imobil (foto) aflat în construcţii a susţinut că Emil Alexiu ar fi perceput suma de 1.000 de lei pentru efectuarea necropsiei.

Citeşte şi:  

UPDATE. Emil Alexiu, fostul asistent de la Medicina Legală Constanţa, reţinut pentru o serie de infracţiuni

UPDATE 4. Tragedie la Constanţa. Împlinise 12 ani, iar acum este condusă pe ultimul drum (galerie foto+video)

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii