Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:37 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine sunt judecătorii care se vor pronunţa în dosarul Elenei Udrea. Ce cauze „grele“ au judecat de la Constanţa

ro

03 Mar, 2017 00:00 5158 Marime text
Mai departe, Angela Dragne a dispus, în aprilie 2014, arestarea preventivă atât a lui Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, cât şi a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky.
 
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României va anunţa pe data de 13 martie prima soluţie în celebrul dosar „Gala Bute“, cauză în care printre inculpaţi se află şi Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, bănuită de luare de mită (trei infracţiuni), abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene. La ultimul termen, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au solicitat instanţei pedepse maxime.
 
Dosarul „Gala Bute“ se află pe masa judecătorilor Angela DragneLeontina Şerban şi Florentina Dragomir.

25 de hectare de teren din zona Anadalchioi 

Angela Dragne a făcut parte din completul care a judecat, pentru scurt timp, dosarul privind retrocedarea a 25 de hectare de teren din zona Brătianu - Constanţa (Anadalchioi). În prezenta cauză, care, actualmente, se află la Curtea de Apel Bucureşti -, sunt judecaţi, printre alţii, Crinuţa Nicoleta Dumitrean, fost preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) şi al Comisiei Centrale de Despăgubiri, omul de afaceri Horia Simu şi evaluatorul Alin Horaţiu Dima.

Cine este şi ce avere are!
Judecător nou pentru dosarul retrocedării a 25 de hectare din Constanţa (rechizitorii + documente)


Tehnici de retrocedare a 25 hectare din zona Brătianu - Anadalchioi (rechizitoriu)

Dosarul Retrocedărilor din Constanţa 

Amintim că, în acest dosar, Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a fost audiat la DNA, el fiind citat în calitate de martor. Nu este de trecut cu vederea faptul că numele lui Alin Horaţiu Dima apare şi în celebrul Dosar al Retrocedărilor din Constanţa, unde sunt judecate, din 2008, mai multe persoane, printre care se află Radu Ştefan Mazăre şi Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.

I-a arestat pe Mazăre şi pe Strutinsky

Mai departe, Angela Dragne a dispus, în aprilie 2014, arestarea preventivă atât a lui Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, cât şi a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky.

Exclusiv
Iată cine sunt judecătoarele care vor decide libertatea primarului Constanţei

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, condamnat  

Judecătoarea Angela Dragne a făcut parte şi din completul care a decis, în aprilie 2016, condamnarea definitivă a lui Liviu Dragnea, preşedintele PSD, în „Dosarul Referendumului“, la doi ani de închisoare cu suspendare.
 
De asemenea, Dragne a mai decis, în iulie 2015, menţinerea sub control judiciar a Veronicăi Cîrstoiu, fost magistrat al Curţii de Apel Bucureşti, aceasta fiind judecată şi condamnată de Adriana Ispas, preşedintele Curţii de Apel Constanţa.
 
Tot în luna iulie 2015, judecătoarea Angela Dragne a hotărât menţinerea sub control judiciar a avocaţilor Sorin Calaigii, din Baroul Constanţa, şi Mihaela Bodîrlău, din Baroul Bucureşti.

Dosarul ofiţerilor de la BCCO Constanţa şi achitarea lui Năstase

La rândul ei, Leontina Şerban, judecător al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, a făcut parte din completul care a judecat dosarul celor trei lucrători ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Constanţa - Serviciul Antidrog, Bogdan Mircea TeodorescuDragoş Emil Petcu şi Vlad Ştefan Zaharia, acuzaţi de săvârşirea unor fapte de corupţie. Leontina Şerban a făcut parte din completul de judecată care l-a achitat pe Adrian Năstase în dosarul „Mătuşa Tamara“.

Recursul în casaţie declarat de Nicuşor Constantinescu, respins 

Luna trecută, Leontina Şerban a respins, ca nefondat, recursul în casaţie declarat de Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul şef al Consiliului Judeţean Constanţa, în dosarul Centrului Militar Zonal Constanţa, cauză în care a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare. În septembrie 2014, Leontina Şerban a făcut parte din completul care l-a condamnat definitiv pe Dinel Staicu, fostul proprietar al echipei de fotbal FC Universitatea Craiova, la cinci ani de închisoare. Afaceristul fusese judecat iniţial de Adriana Ispas, preşedintele Curţii de Apel Constanţa, care i-a aplicat, pentru cumpărare de influenţă, 3,4 ani de închisoare.

Mustaţă, fostul judecător al Dosarului Retrocedărilor din Constanţa

Leontina Şerban a judecat şi cererea de strămutare formulată de Stan Mustaţă, fostul şef al Secţiei I Penale din Curtea de Apel Bucureşti, unul dintre foştii judecători ai Dosarului Retrocedărilor din Constanţa. În acest dosar, printre cei aproape 40 de inculpaţi se află Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, şi Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.
 
Strămutarea cerută de Mustaţă, respinsă de judecătoarele care au spus NU arestării lui Radu Mazăre (rechizitoriu+document)

Trei poliţişti ai Serviciului Rutier Constanţa, condamnaţi  

În final, judecătorul Florentin Dragomir a închis definitiv dosarul a trei poliţişti ai Serviciului Rutier Constanţa, acuzaţi de fapte de corupţie, aceştia primind câte un an şi jumătate de închisoare cu suspendare condiţionată. Cei trei fac parte din lotul de aproape 40 de agenţi ai Poliţiei Rutiere Constanţa cercetaţi de ofiţerii de la Anticorupţie în vara anului 2009, în dosarul denumit generic „Mafia de la Rutieră“.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii