Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:28 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nokia pregătește tableta Sirius de lansare

ro

24 Sep, 2013 10:44 3018 Marime text
Sunt tot mai multe zvonuri care spun că Nokia are în plan să lanseze pe piață și o tabletă PC. Potrivit celor de la The Verge, tableta Nokia ar urma să aibă un ecran de 10 inci.

Cele mai recente informții arată că tableta finalndezilor, unul dintre ultimele gadgeturi sub acest brand, ar putea fi lansat luna viitoare, împreună cu un nou smartphone Lumia. Numele de cod ar putea fi 2520 sau Sirius și ar putea costa aproximativ 500 de dolari.

Din câte se pare, în ceea ce privește designul, noul gadget va semăna cu telefoanele Lumia. Potrivit unor surse, tableta finlandezilor ar putea fi chiar mai ușoară și mai subțire decât iPad-ul celor de la Apple.

Ca și în cazul telefoanelor, vor fi mai multe variante de culoare pentru tableta Nokia. În ceea ce privește partea tehnică, procesorul ar putea fi un Snapdragon 800 quad core.

De asemenea, în privința sistemului de operare nu este niciun dubiu că va continua colaborarea cu Microsoft, iar Sirius va rula Windows 8.

Bateria ar urma să țină în jur de 10 ore cu o conexiune 4G. Prețul ar putea fi asemănător cu cel al tabletelor de la Apple. Cel mai probabil, o lansare va fi la sfârșitul acestei luni.  

Din câte se pare, tableta e în plan de mai multă vreme.Site-ul engadget.com a descoperit schița „Apparatus Cover with Keyboard”, un patent al companiei finalandeze, în care e prezentatată o tabletă care are încorporat un sistem în care este inclusă și o tastatură. Desenul reprezintă un gadget asemnător ca design cu un model de smartphone Nokia Lumia, însă la dimensiuni mari.

Patentul este destul de vechi, fiind înregistrat spre sfârșitul anului 2011, cam la aproximativ șase luni după ce Nokia a abandonat ideea de a dezvolta în continuare sistemul de operare MeeGo.

Citeşte şi: Cât va costa primul telefon Nokia FullHD

Un nou smartphone de la Nokia, din seria Lumia, trebuia să se lanseze la sfârșitul acestei luni. Însă evenimentul a fost amânat pentru data de 22 octombrie. Potrivit unor surse, acest lucru s-a întâmplat din cauza tranzacției care a avut loc între finlandezi și Microsoft, în urma căreia divizia de telefoane a fost preluată de compania americană pentru un preț de peste 7 miliarde de dolari.

Nokia Lumia 1520, care are nume de cod Bandit, ar putea fi ultimul telefon inteligent pe care finlandezii îl prezintă. Din primele informații reiese că smartphone-ul ar putea avea un ecran de 5 inci, iar camera va fi de 20 de megapixeli, cu senzor PureView.

Zilele trecute, Nokia a mai anunțat două telefoane ieftine, pentru cei cu buget redus. Nokia 108 și 108 dual sim au o cameră extrem de modestă de 0,8 megapixeli, de tip VGA, mp3 player, radio FM și acceptă un card de până la 32GB. În ceea ce privește designul, carcasa este inspirată din seria Lumia.

Citeşte şi: Ce va face Nokia fără telefoane

Finlandezii au vândut doar divizia de gadgeturi, dar au rămas în continuare să dezvolte alt gen de produse tehnologice. Potrivit înțelegerii cu Microsoft, Nokia ar putea să vândă în continuare telefoane sub brand propriu din 2016.

Șeful interimar al Nokia, Risto Siilasmaa, a declarat că specialiștii din companie vor lucra la dezvoltarea de hărți, de softuri interactive care să fie folosite de gadgeturile mobile, precum și în zona de infrastructură de telecomunicații.

De asemenea, Nokia ar urma să continue cercetarea, printre altele, în dezvoltarea de diverse aplicații în microscopia electronică.

Sursa: Yahoo! News
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii