Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:40 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce va face Nokia fără telefoane

ro

16 Sep, 2013 10:55 5466 Marime text
Una dintre tranzacțiile istorice din lumea tehnologiei a fost aceea prin care, recent, Nokia a vândut divizia de telefoane mobile celor de la Microsoft pentru 7,2 miliarde. Afacerea nu a fost foarte surprinzătoare pentru că se vehicula de mai mult timp faptul că cei de la Microsoft ar fi interesați să cumpere afacerea finalndezilor.

Nokia a preferat să vândă doar telefoanele, să transfere echipa de dezvoltare a smartphone-urilor din Finlanda către Microsoft, dar să rămână în continuare să dezvolte alt gen de produse tehnologice.

Înainte să ajungă să producă electronice, în istoria de 150 de ani, finlandezii au produs diverse alte lucruri, de la hârtie până la cauciuc.Ce vor face de acum înainte?

Potrivit unei înțelegeri cu cei de la Microsoft, finalndezii ar putea din nou să vândă gadgeturi sub brand propriu începând cu 2016, însă acest lucru e greu de crezut că se va mai întâmpla.

Șeful interimar al Nokia, Risto Siilasmaa, a făcut clarificări asupra direcției pe care o va avea compania în continuare. „Suntem de părere că serviciile și tehnologiile de locație trebuie dezvoltate pentru viitorul internetului mobil, în care din ce în ce mai multe gadgeturi vor fi conectate la cloud”, a precizat Siilasmaa.

Astfel, Nokia vrea să investească în echipele de dezvoltare Nokia Here (hărți) și NSN (infrastructură de telecomunicații). De asemenea, potrivit TechCrunch, printre altele, finlandezii se ocupă de cercetare și vor să dezvolte diverse aplicații în microscopia electronică.

Sursa: Yahoo! News
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii