Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:42 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să cunoaștem şi să recunoaștem valorile Mirciştii Mihai Iliant şi Irina Andrada Crăciun, victorii la Balcaniada de Matematică şi la cea de Geografie

ro

01 Jul, 2015 00:00 4025 Marime text
Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ (CNMB) din Constanța se laudă cu noi victorii, iar „vinovaţi“ sunt Mihai Iliant şi Irina Andrada Crăciun.
 
Elev în clasa a VIII-a, Mihai Iliant şi-a adjudecat medalia de aur la Balcaniada de Matematică Juniori 2015, desfășurată în Serbia. Mihai are numai 14 ani şi a fost cel mai tânăr dintre matematicienii din lotul României. Echipa naţională a adus în ţară şi cinci medalii de argint. Cei cinci elevi din echipa României sunt: Mihai Iliant, de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ Constanţa, Nicolae Ioan Andrei, de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, Leanca Iarina Cuturela, de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, Alexandra Timofte, de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu“ Bucureşti, şi Ioan Paul Tîrlişan, de la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu“ din Năsăud.

„Mihai este un elev care s-a pregătit temeinic și constant. Este un elev care a știut să-şi cultive pasiunea pentru matematică. Este prima medalie de aur cucerită în acest an de elevii noștri la concursurile internaționale și este cu atât mai importantă cu cât, de câțiva ani, nu am mai avut participanți în lotul României la internaționalele de matematică. Mihai este al 12-lea medaliat internațional pe care îl are colegiul“, a declarat prof.

Vasile Nicoară, directorul Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“. De-a lungul anilor, Mihai Iliant a participat și a câștigat numeroase premii la competiții naționale și internaționale, având un palmares impresionant.

Colega sa, Irina Andrada Crăciun, a revenit acasă cu medalie de argint de la Olimpiada Balcanică de Geografie, care a avut loc în Serbia, la Belgrad. Irina Andrada Crăciun a absolvit în acest an clasa a XII-a şi a susţinut examenele de Bacalaureat în cadrul Sesiunii Speciale a Bacalaureatului pentru Olimpici, obţinând media 9,76 (Limba şi literatura română - 9,30, Matematică - 10, Chimie organică - 10). „Andrada este una dintre cele mai exemplare eleve din generaţia sa. A muncit mult şi constant la toate materiile, dar şi-a făcut o pasiune din geografie. Este pregătită bine şi la limba engleză. Am înţeles că va urma facultatea de medicină“, a mai spus prof. Vasile Nicoară, directorul Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii