Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:44 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Petrică Miu şi Răducu Popescu, „vecini“ de prezidiu. Ce subiecte au avut în discuţie (galerie foto)

ro

16 Dec, 2017 00:00 3241 Marime text
Ieri, la Universitatea „Ovidius“ din Constanţa, a avut loc deschiderea oficială a primei ediţii a Simpozionului „Tendinţe şi provocări în didactica specialităţii. Coordonate ale schimbării“, prilej cu care o seamă de cadre didactice şi manageri de unităţi şcolare constănţene au ales să participe la această întâlnire, ce s-a dorit a fi un schimb de idei.
 
La prezidiu s-au aflat, pe lângă gazdele din partea universităţii, în frunte cu prorectorul Mihai Gîrţu, invitaţi de la Ministerul Educaţiei - prof. Sorin Giurumescu, chiar şi consilierul personal al ministrului, în persoana dr. Răducu Popescu, dar şi de la Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei (ISE) - dr. Ciprian Fartuşnic şi inspectorul şcolar general, Petrică Miu.
 
Evident că reprezentantul ISE a vorbit despre recentele concluzii ale dezbaterii publice pe seama temelor, în timp ce prof. Sorin Giurumescu, la bază profesor de germană, a plecat de la exemplul personal, povestind despre modelul german de educaţie, pe care l-a urmat propria fiică. Tot despre modele a vorbit şi conf. univ. dr. Daniela Căprioară, dar despre cel canadian de practică pedagogică, pe care studenţii au şansa de a-l experimenta.
 
În timp ce fostul „general“ constănţean Popescu a vorbit despre rolul părinţilor în relaţia cu şcoala şi despre cât de important este să-şi asume aşa cum trebuie această responsabilitate, actualul „general“, Petrică Miu, a propus organizarea în viitor a unei astfel de întâlniri pe tema escaladării agresivităţii în unităţile de învăţământ.
 
După două ore de discursuri, au urmat atelierele, care îşi propun conturarea direcţiilor conştiente şi responsabile de acţiune în implementarea reformei curriculare şi formarea iniţială şi continuă a cadrelor didactice în raport cu noile schimbări.
 
În cadrul simpozionului, în afara dezbaterilor în plen la care vor contribui reprezentanţii instituţiilor cu expertiză în domeniul curricular, în domeniul practicii pedagogice şi al activităţilor de mentorat, se derulează şi ateliere de lucru pe domenii curriculare ale Didacticii aplicate în ariile curriculare: Limbă şi comunicare, Matematică şi Ştiinţe, Om şi societate, Consiliere şi Orientare, Arte şi Tehnologii, Educaţie fizică şi sport, Învăţământ preşcolar, Învăţământ primar.
 
Evenimentul este organizat de Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, Centrul de Cercetare şi Evaluare Psiho-Pedagogică şi Socială (CCEPPS), iar lucrările continuă şi astăzi.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii