Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:48 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevele Isabela Bădoi şi Oana Bianca Ozkan, premiul I la Concursul de pictură „Apa este viaţă“, organizat de RAJA SA (document+galerie foto)

ro

21 Mar, 2016 00:00 4754 Marime text


Două premii I, două premii II, 21 de premii III şi 37 de menţiuni au fost adjudecate de elevii din judeţul Constanţa care au participat la Concursul de pictură „Apa este viaţă“, organizat de SC RAJA SA împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa şi cu Instituţia Prefectului - Judeţul Constanţa.
 
Sâmbătă, Aurel Presură, directorul adjunct al RAJA, şi subprefectul Ersun Anefi au premiat elevii care au participat la acest concurs. „Anual, pe 22 martie, sărbătorim APA, resursă vitală pentru evoluţia şi continuarea vieţii pe pământ, dar şi una dintre cele mai mari provocări ale viitorului. Pentru că apa este prezentă în absolut toate aspectele vieţii, fiind esenţială pentru supravieţuirea oamenilor, a mediului şi a economiei, iar locurile de muncă decente pot asigura venituri şi pot deschide calea pentru extinderea ascensiunii economice şi sociale, tema Zilei Mondiale a Apei 2016 a fost «Apa şi locurile de muncă», o evidenţiere a modului în care atât apa, cât şi locurile de muncă au puterea de a transforma viaţa oamenilor“, a declarat directorul adjunct Aurel Presură.
 
În calitate de operator regional în domeniul alimentării populaţiei cu apă potabilă şi al epurării apelor uzate, SC RAJA SA este preocupată permanent de conservarea şi exploatarea acestei resurse strategice la nivel global în contextul unei dezvoltări durabile şi al protejării mediului. Totodată, societatea se implică şi în procesul de educare a tinerei generaţii prin acţiuni de promovare a diferitelor aspecte legate de apă, aducând în atenţie rolul acesteia în existenţă şi modul în care o putem proteja pentru viitor. De aceea, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, SC RAJA SA a organizat, împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa şi cu Instituţia Prefectului - Judeţul Constanţa, ediţia a treia a Concursului de pictură, desen şi grafică „Apa este viaţă!“.
 
Acţiunea s-a desfăşurat în perioada 8 februarie - 22 martie şi s-a adresat tuturor elevilor ciclurilor primare şi gimnaziale din unităţile de învăţământ din judeţul Constanţa, cărora le-a fost lansată provocarea de a-şi exprima creativitatea şi originalitatea, prin culori sau în creion, potrivit temei concursului.


 
Premiul I a fost adjudecat de două eleve: Isabela Bădoi - clasa a IV-a la Şcoala Gimnazială „Ion Minulescu“ şi Oana Bianca Ozkan - clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială nr. 33 „Anghel Saligny“.
 
Premiul II a fost obţinut de: Izabela Ciofu - clasa a VII-a la Şcoala Gimnazială „Nicolae Tonitza“ şi Vlad Andrei Luțai - clasa a II-a la Şcoala Gimnazială „Spectrum“.
 
Cu premiul III au fost răsplătiţi 21 de elevi: Raul Afrăsinei - clasa a II-a la Şcoala Gimnazială nr. 1 Pecineaga, Andreea Botea - clasa a IV-a la Şcoala Gimnazială „Ion Minulescu“, Ioana Chiparu - clasa a IV-a la Şcoala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul“, Yarina Lamine - clasa a II-a la Şcoala  Gimnazială nr. 38 „Dimitrie Cantemir“, Ioana Lepădatu - clasa a II-a la Şcoala Gimnazială nr. 1 Pecineaga, Esra Mambet - clasa a IV-a la Şcoala Gimnazială nr. 38 „Dimitrie Cantemir“, Diana Mîță - clasa a IV-a la Şcoala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul“, Bianca Neculai - clasa a IV-a la Şcoala Gimnazială „Ion Minulescu“, Lara Vasile - clasa a II-a la Şcoala Gimnazială nr. 38 „Dimitrie Cantemir“, Ariana Zota - clasa a II-a la Şcoala  Gimnazială nr. 1 Pecineaga, Veronica Victoria Buturugă - clasa a VIII-a la Liceul Teoretic „Ovidius“, Mara Drăghici - clasa a VII-a Colegiul Național de Arte „ Regina Maria“, Bianca Gegea - clasa a VII-a la Colegiul Național de Arte „Regina Maria“, Briana Marinescu - clasa a V-a la Colegiul Național de Arte „Regina Maria”, Selda Melissa Musledin - clasa a VI-a la Şcoala Gimnazială „Nicolae Tonitza“, Bianca Petrescu - clasa a VII-a la Colegiul Național de Arte „Regina Maria“, Ștefan Pețoancă - clasa a VIII-a la Colegiul Național de Arte „Regina Maria“, Maria Sandu - clasa a V-a la Liceul Teoretic Murfatlar, Sabina Savu - clasa a V-a la Colegiul Național de Arte „Regina Maria“, Raluca Voicu - clasa a V-a la Liceul Teoretic Murfatlar.
 
În documentul ataşat puteţi vedea şi numele elevilor răsplătiţi cu menţiuni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii