Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:35 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Competiţii sportive, concursuri, spectacole şi multe alte activităţi Cum va arăta săptămâna „Şcoala altfel“ la Constanţa

ro

04 Apr, 2014 00:00 5140 Marime text
Ateliere de activități tehnico-ştiinţifice, ateliere de confecţionat păpuşi şi marionete, activități sportive, vizionare de spectacole, cercuri de lectură, concursuri de cultură generală, excursii, activități dedicate promovării unui stil de viaţă sănătos, activități de educație ecologică şi de protecție a mediului, ateliere de creație, realizare de pictură, desene, ouă încondeiate, felicitări, obiecte decorative - acestea sunt unele dintre acţiunile la care vor participa elevii constănţeni, în cadrul săptămânii „Şcoala altfel“.
 
Pentru elevii din Constanţa, dar şi din ţară, de luni începe programul „Şcoala altfel“. Timp de o săptămână, în perioada 7 - 11 aprilie, elevii vor participa la programul „Să ştii mai multe, să fii mai bun!“, care cuprinde activităţi extracurriculare şi extraşcolare. În săptămâna derulării programului, când se desfăşoară şi etapele naţionale la olimpiade, timp de cinci zile, copiii şi tinerii vor avea posibilitatea să-şi dezvolte aptitudinile. Ei au obligația de a participa la activitățile pentru care s-au înscris, absențele fiind înregistrate în catalog.
 
Ce presupune programul „Să ştii mai multe, să fii mai bun“
 
Scopul acestui program este implicarea tuturor copiilor preșcolari, a elevilor și a cadrelor didactice în activități care să răspundă intereselor și preocupărilor diverse, specifice copilăriei şi adolescenţei, să pună în valoare talentele și capacitățile tinerilor în diferite domenii, nu neapărat în cele prezente în curriculumul național și să stimuleze participarea lor la acțiuni variate, în contexte nonformale, după cum se arată într-un ordin al ministrului Educaţiei.
În programul „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!“, elaborat și organizat de fiecare unitate de învățământ, vor fi incluși toți copiii preșcolari / elevii și toate cadrele didactice care nu participă la etapele naționale ale olimpiadelor și ale concursurilor școlare. Pentru planificarea și aprobarea programului de activităţi, în timpul primului semestru, elevii, părinţii şi profesorii au putut formula şi dezbate propuneri, în aşa fel încât acestea să fie agreate de majoritatea participanţilor la sistemul de învăţământ. Activitățile vor fi organizate în fiecare zi lucrătoare a săptămânii menționate, acoperind cel puțin numărul de ore prevăzut în orarul obișnuit al școlii, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice. Fiecare unitate de învățământ poate selecţiona o singură acţiune cu care să participe la competiția celor mai interesante activități desfășurate la nivel județean în cadrul săptămânii „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!“.
Programul își propune implicarea elevilor și a dascălilor în activități extracurriculare și extrașcolare care să le valorizeze talentele, preocupările şi competenţele în domenii cât mai diverse şi mai interesante.
 
Vacanţa de primăvara începe la 12 aprilie
 
Elevii și preșcolarii se vor afla în vacanța de primăvară în perioada 12 - 22 aprilie. Tezele din semestrul al doilea se vor susține până la data de 23 mai. Vacanța de vară va începe sâmbătă, 21 iunie, și se va încheia duminică, 14 septembrie. „În zilele libere prevăzute de lege, nu se organizează cursuri. Unitățile de învățământ și inspectoratele școlare vor marca prin manifestări specifice data de 5 iunie - Ziua învățătorului, conform planificărilor existente la nivelul fiecărei unități de învățământ preuniversitar“, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii