Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:43 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constantin Micu „Daramam baracile de pe malul marii"

ro

23 Mar, 2009 03:05 3969 Marime text

Micu_Constantin_03.jpgEdilul comunei Tuzla susţine că o parte din terenul de pe malul mării va fi vândut, iar pe o porţiune se vor amenaja locuri speciale pentru pescuitul de agrement

Şi-a început cariera politică în 2004, în calitate de consilier local al comunei Tuzla. Recunoaşte, zâmbind, că pe vremea comuniştilor a vrut să devină membru de partid pentru a-şi lua un televizor color. Până la urmă şi-a împlinit visul plecând să lucreze în Ucraina. A cochetat cu politica de pe vremea când Petre Roman conducea Forţa Democrată, dar a fost dezamăgit şi a renunţat. Când Theodor Stolojan a înfiinţat PLD, s-a înscris în noua formaţiune. A fost dezamăgit din nou, la unificarea PLD cu PD, simţindu-se trădat. În 2008, Constantin Florin Micu s-a înscris în PSD şi a fost ales primarul comunei Tuzla.

Care este sursa predominantă de venit a primăriei pe care o conduceţi?
Majoritatea veniturilor sunt din impozite şi taxe, impozite pe venit, şi din sume defalcate din TVA.

Care sunt primii trei mari contribuabili ai localităţii?
Cei mai importanţi sunt Aviasan, SC Regional Air Service, Lukoil şi RAJA. Sunt contribuabili serioşi, care îşi plătesc dările la timp.

Cum vă veţi îndeplini promisiunile făcute în campanie, în condiţii de recesiune?
În principal, prin atragerea de fonduri din vânzarea de bunuri: terenul de la malul mării, pe care urmează să îl scoatem la vânzare, şi terenul de la turnul de televiziune. Cu aceşti bani vom finanţa lucrările de drumuri - amenajarea cu piatră spartă pe str. Farului, extinderea reţelei electrice în comună, în zona pentru tinerii căsătoriţi, zona castelului de apă. De asemenea, din aceste fonduri vom executa pavaje de-a lungul drumului naţional şi ne propunem să asfaltăm şi 5 km de străzi.
Vom dărâma barăcile celor care stau ilegal pe malul mării şi care nu au nicio legătură cu pescuitul. Terenul nu va fi atât de scump, pentru că nu avem utilităţile necesare, însă sperăm să obţinem un preţ bun. Precizez că cei care stau în acele barăci nu sunt pescarii noştri, sunt pescari veniţi de la Bucureşti, de la Constanţa, n-avem niciun pescar local. După ce o să dărâmăm aceste vile, o să ne orientăm şi pentru câteva spaţii de pescuit, pentru că este o zonă de pescuit acolo. O să vină acei pescari profesionişti. Anul trecut, de exemplu, am igienizat plaja de două ori, şi, când m-am dus, era tot mizerie. Nu se poate aşa ceva. Niciodată, în 40 de ani nu s-a igienizat plaja aia. Ei n-au fost în stare măcar să întreţină ceea ce s-a făcut. 

Tuzla_primar_Micu_Constantin_02.jpgDe unde veţi atrage fonduri, având în vedere că multe venituri proveneau până acum şi din tranzacţii imobiliare, iar piaţa imobiliară este blocată în momentul de faţă?
Din vânzarea de bunuri. Cred că vom reuşi să vindem totuşi terenurile, pentru că cine nu-şi doreşte o casă pe nisip? Avem, de asemenea, în vedere şi accesarea de fonduri europene. Momentan, avem trei astfel de proiecte în curs de realizare.



Câţi bani europeni aţi accesat până acum şi care sunt proiectele realizate cu ei?

Nu am accesat până în prezent fonduri pentru că proiectele făcute pe vremea vechii conduceri nu au fost bune. Nu a fost vina lor, ci a firmelor de consultanţă, care nu au dus proiectele la bun sfârşit.

Câte proiecte cu fonduri post-aderare aţi reuşit să depuneţi?
Sunt vreo patru proiecte care nu sunt bune, deşi au fost plătite. Am trei proiecte acum: pentru spaţii verzi, bază sportivă şi pentru dragarea Bălţii Tuzla, care provoacă inundaţii în cazul unor cantităţi mai mari de precipitaţii. Baza sportivă o vom construi pe o suprafaţă de 12.000 m, în apropierea fermei de pomi. În ce priveşte spaţiile verzi, este vorba despre construirea unor parcuri - unul pe o întindere de 7.500 m, care va avea două secţiuni: amenajarea unui spaţiu în spatele primăriei, de 5.000 mp, şi a alteia de 2.500 mp, la grădiniţa şi creşa pe care le vom construi. Un alt parc, ce va fi amenajat pe o suprafaţă de un hectar, va fi amplasat în zona cartierului de sinistraţi. Vom pune acolo şi câteva piese pentru dezvoltarea armonioasă a corpului, aparatură de fitness, pe care o vom monta în aer liber. Mai avem în derulare un proiect important, realizat cu fonduri guvernamentale, care prevede construirea a trei blocuri ANL, care vor avea în total 90 de apartamente. 

Primăria şi Consiliul Local au început să resimtă criza?
Încă nu resimţim efectele ei.

Totuşi, când credeţi că se va depăşi criza care, spun specialiştii, s-a instalat şi în ţara noastră ? 
Probabil că e o criză voită, banii cred că există pe undeva, şi cred că vom vedea dacă este sau nu criză când vom vinde terenul de la malul mării

Care este gradul de îndatorare al primăriei?
Nu avem nicio datorie, pentru că toate cheltuielile se fac chibzuit şi cu responsabilitate.

{mos_ri:Constantin Micu}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • arcan 10 Jun, 2009 19:15 micule de ce minti ? nu ai datorii la primarie ?vrei sa iti aducem acte doveditoare ? achitati cat mai curand datoriile fata de oamenii pe care iai mintit sa munceasca si acu ii duci cu minciuna.nu te vad bine.