Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:22 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria lui Decebal Făgădău blochează proiectul imobiliar din staţiunea Mamaia al deputatului constănţean Radu Babuş

ro

30 Jan, 2017 00:00 6250 Marime text
Primăria lui Decebal Făgădău blochează o investiţie pe care deputatul constănţean Radu Babuş o plănuia în staţiunea Mamaia. După ce a depus actele necesare pentru a obţine certificatul de urbanism în vederea construirii a două hoteluri de opt etaje în staţiunea Mamaia, Primăria Constanţa i-a tăiat din avânt deputatului şi l-a pus să realizeze un Plan Urbanistic Zonal pentru investiţia din zona hotelului Doina. 
 
Astfel, potrivit Certificatului de urbanism nr. 214, eliberat la 27.01.2017, Primăria a decis: „Nu pentru construire două imobile P+5-7-8E, spaţii de cazare, deoarece edificabilul solicitat nu corespunde cu prevederile din PUZ-ul staţiunii Mamaia, aprobat prin HCL nr. 121/24.05.2013“. Oportunitatea modificării reglementărilor urbanistice poate fi studiată printr-un Plan Urbanistic Zonal elaborat în condiţiile art. 32 din Legea nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, cu modificările şi completările ulterioare.
 
Reamintim că deputatul Radu Babuş a fost numit recent în Biroul Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii.
 
Din comisia de control al SRI fac parte: PSD - Adrian Ţuţuianu (preşedinte), Gabriel-Horia Nasra, Doina-Elena Fedorovici, Radu Babuş, deputat de Constanţa, din partea PNL - Cezar-Florin Preda, Ioan-Cristian Chirteş, din partea ALDE - Marian-Gheorghe Cucşa (vicepreşedinte), de la USR - Manuel Costescu şi de la UDMR - Verestoy Attila (secretar).
 
Reamintim că deputatul Radu Babuş a fost cercetat de Direcţia Naţională Anticorupţie într-un dosar în care a fost acuzat de procurori de săvârşirea infracţiunii de stabilire, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând autorităţii publice în cadrul unei acţiuni de vânzare a acestora, în perioada în care ocupa funcţia de director al RAEDPP Constanţa.
 
Conform referatului DNA de la acel moment, la data de 28.02.2007, în calitate de primar al municipiului Constanţa, „suspectul Mazăre Radu Ştefan a stabilit cu intenţie o valoare diminuată faţă de valoarea comercială reală pentru o suprafaţă de 11.890 de metri pătraţi de teren situată în intravilanul municipiului Constanţa, staţiunea Mamaia, aparţinând domeniului privat al municipiului Constanţa, în cadrul unei acţiuni de vânzare a acestuia“.
 
„Terenul respectiv a fost cumpărat de SC Mehmetoglu SRL, reprezentată legal de suspecta Hortolomei-Moscu Sorina-Gina. În aceeaşi ordonanţă se arată că suspectul Babuş Radu, în calitate de director general al RAEDPP Constanţa la data de 31.05.2007, a stabilit cu intenţie o valoare diminuată faţă de valoarea comercială reală pentru o suprafaţă totală de teren de 502,81 mp, situată în intravilanul municipiului Constanţa, staţiunea Mamaia, aparţinând domeniului privat al municipiului Constanţa, în cadrul unei acţiuni de vânzare a mai multor parcele de teren“, potrivit celor de la Anticorupţie.
 
Procurorii mai susţineau la acea vreme că terenurile respective ar fi fost cumpărate de SC Mehmetoglu SRL, reprezentată legal de Hortolomei-Moscu, „iar ulterior au dobândite, succesiv, de societăţile comerciale SC Bulevard SA (la data de 31.10.2007) şi SC Millenium Global Development SA (la data de 16.12.2010), reprezentante de aceeaşi suspectă“.
 
„Tranzacţiile terenurilor totalizând 502,81 metri pătraţi s-au făcut prin creşterea succesivă a preţului, astfel încât SC Millenium Global Development SA a dobândit terenurile respective la o valoare aproximativ egală cu cea de piaţă, fiind disimulată provenienţa ilicită a acestor terenuri“, au conchis procurorii.
 
În acelaşi dosar a fost dispusă începerea urmăririi penale faţă de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, la data presupuselor fapte reprezentant al SC Mehmetoglu SRL, SC Bulevard SA şi SC Millenium Global Development SA, pentru spălarea banilor.
 
Radu Babuş a fost consilier judeţean PSD şi fost preşedinte al Organizaţiei Judeţene de Tineret TSD Constanţa.

Citeşte şi: 

Radu Babuş şi Sorina-Gina Hortolomei-Moscu Radu Mazăre şi apropiaţii, chemaţi la DNA de procurorul care l-a trimis în judecată pe  Nicuşor Constantinescu (DOCUMENT + RECHIZITORII)

Pentru un teren vândut de fiu pe vremea când conducea RAEDPP Constantin Babuş a ajuns la mâna Primăriei Constanţa (documente)

Deputat PSD de Constanța în comisia parlamentară de control al activității Serviciului Român de Informații
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii