Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:27 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fața nevăzută a municipiului Constanța. Faleza degradată din Portul Tomis în pericol iminent de prăbușire (fotoreportaj+video)

ro

24 Apr, 2017 04:16 11500 Marime text
Conducerea municipiului Constanța ne-a luat ochii, de-a lungul anilor, cu carnavaluri, prezentări de modă, ședințe, reniuni, și festivisme.
Mai nou cu festivaluri, care încet-încet ocupă terenul pe care îl ocupau altă dată, în constiința noastră, carnavalurile, inimioare la semafoare, ouă plimbătoare prin intersecții și alte șmecherii păcălitoare de contribuabili și consumatoare inutile de taxe și impozite.

Lucruri mărunte care fac parte din categoria cunoscută, din antichitate, drept pâine și circ.
Cam despre asta putem vorbi și azi, când ne uităm prin municipiu și vedem că și aici se aplică sintagma, deja consacrată, sub denumirea de Constanța lucrului prost făcut.

Nu trebuie decât să ne gândim la moderinzarea Zonei istorice a Constanței care a înghițit saci de bani și acum este într-o stare de degradare avansată.
Și de aici până la imaginile pe care le prezentăm în acest fotoreportaj nu este decât un pas.

Faleza care nu se vede din Piața Ovidiu ci din Portul Tomis.
Adică pe unde merg constănțenii și turiștii, dar unde vin și ambarcațiunile particulare de croazieră și cărora li se înfățișează imaginea dezolantă a neputinței.

Faleză prăbușită sau în curs de prăbușire, cu șanțuri formate de-a lungul timpului de precipitații, cu precădere în zona străzii Sulmona, dar situația poate fi întâlnită, fără niciun efort, pe toată zona înaltă a municpiului. 

Sursa foto: ZIUA de Constanta
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii