Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:46 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un an de la atentatele de la Paris Cele mai sângeroase atacuri teroriste din istorie

ro

12 Nov, 2016 14:13 1983 Marime text
În urmă cu un an, pe 13 noiembrie, Parisul era lovit de cele mai sângeroase atacuri din istorie. Cel puțin nouă jihadiști au fost implicați în atacurile care s-au soldat cu 130 de morți și sute de răniți.

Atacurile au fost comise de jihadiști împărțiți în trei echipe operative, exploziile sinucigașe au vizat zona arenei Stade de France, iar armele automate au ucis persoane aflate la mai multe terase și în sala de concerte Bataclan din Paris. Francois Hollande a spus atunci că acestea au fost „un act de război”, fiind revendicate de Statul Islamic. În zilele următoare, polițiștii au efectuat raiduri antiteroriste în toată țară, conform Libertatea.

Prima dintre cele trei explozii a avut loc în fața stadionului Stade de France, unde se juca partida amicală dintre Franța și Germania. La puțin timp de la exploziile de la stadion au avut loc primele atacuri armate, într-o zonă cu multe cafenele. Atacatorii au deschis focul ulterior și cinci oameni au murit, alți opți răniți grav. Următorul atac armat a avut loc asupra restaurantului La Belle Equipe, aflat la colțul străzilor Charonne și Faidherbe. 19 persoane au murit și alte nouă au ajuns la spital în stare critică. Un sinucigaș a intrat cafeneaua Comptoir Voltaire, din apropiere teatrului Bataclan, și s-a detonat. O persoană a fost grav rănită în această explozie. Ulterior, a ieșit la iveală că teroristul era Brahim Abdeslam, fratele lui Salah Abdeslam care a fost capturat în luna martie în Bruxelles. Cel mai sângeros atac al nopții a avut loc în sala de concerte Bataclan, acolounde trupa americană Eagles of Death Metal susținea un concert. 1.500 de persoane se aflau la acest concert, iar aproape 90 dintre ei au murit în urma acestui atac sângeros. Poliția franceză a intervenit în cazul luării de ostatici, ucigând un terorist, ceilalti trei teroriști detonându-și încărcăturile explozive.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii